A Kéményseprők Országos Szakszervezete: Füstöljük ki a koronavírust!

Szeretnénk előrebocsájtani, hogy közleményünk célja nem a sajtóban való üzengetés és különösen nem a pánik keltés – írja közleményében a Kéményseprők Országos Szakszervezete

Ezúton is tisztelettel kérjük a kéményseprőipart felügyelő Belügyminisztériumot,

hogy a kötelező kéményseprési feladatokkal érintett ingatlanok esetében további intézkedésig

rendelje el a kötelező kéményseprő-ipari sormunkák felfüggesztését elsősorban a lakosság, különösen az idősek fokozott védelme érdekében s nem utolsósorban a kéményseprő munkavállalók saját, személyes biztonsága érdekében.

Természetesen közleményünkkel egyidejűleg hivatalos úton is megkeressük a szaktárcát

az említett javaslatunkkal. Bár egyelőre nincs tudomásunk olyan regisztrált személyről a kéményseprők körében aki az elmúlt időszakban bizonyítottan megfertőződött volna a vírussal azonban rendkívül

kockázatosnak tartjuk a társadalomra nézve a kéményseprők un. “házaló” munkáját,

hisz munkájukhoz feltétlenül be kell hogy jussanak az érintett ingatlanba ahol akár fertőzött személlyel érintkezve maguk is megbetegedhetnek, de ami a legaggasztóbb, hogy könnyen hordozóivá válhatnak a rohamosan terjedő vírusnak.

Továbbá javasoljuk megvizsgálni, hogy mely szakmák lehetnek hasonlóan érintettek – a munka jellegéből adódóan – a lakossággal való személyes érintkezésben.

Szeretnénk ezúton is támogatásunkról biztosítani a Kormányt

és az Operatív Törzset és felajánlani segítségünket a sokszor embert próbáló megelőzési munkák ellátásában például a szociális ágazat területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük