A kereszténydemokraták aggódnak Budapestért, Fürjes "Yoda" Balázs válaszolt - Városi Kurír

Sorting by

×

A kereszténydemokraták aggódnak Budapestért, Fürjes “Yoda” Balázs válaszolt

Sajátos politikai kommunikációs forma, amikor az ország házában kormánypárti politikusok kérdezik, vagy egyenesen interpellálják a kormányzati szereplőket, államtitkárokat, minisztereket vagy miniszteri biztosokat.

Hirdetés

Ma az azonnali kérdések órájában Hollik István (KDNP) arról beszélt, hogy napjainkban nem arról hallani, mennyire rendezetten mennek a dolgok Budapesten, hanem be nem tartott ígéretektől, botrányoktól, mutyizástól, legutóbb pedig az ellenzéki városvezetés a város működését veszélyeztető belharcától volt hangos a városháza.

A főpolgármester megválasztásakor fűt-fát megígért, fa lett is az alsó rakparton, de a fele már most kiszáradt, fű is lett, az is jó nagyra nőtt, náluk ezt gaznak hívják, itt méhlegelőnek – fogalmazott.

Hozzátette: a komolyan vehető ígéretek közül semmi nem teljesült, nincs nyitott városháza, az ígért egészségházak sehol, panelprogram nem indult, budai trolibuszok sehol sincsenek, a hangoztatott rezsitámogatást és az önkormányzati vezetői pozíciók nyilvános pályáztatását sem sikerült megvalósítani.

Hollik: Összeségében, Budapesten nem mennek jól a dolgok

Tarlós István idején az volt a kérdés, legyen-e olimpia, ma az, hogy a fővárosi közgyűlés képes-e megtartani a következő ülését. Szóvá tette azt is, hogy az alsó rakpartot autómentessé akarja tenni Karácsony Gergely, bár autóútként újították azt fel. Ezt a beruházási forrást Budapest tulajdonképpen kidobta az ablakon – tette hozzá.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy reagált, Budapest a szívügyük, és az észérvek is a fővárosi fejlesztések mellett szólnak.

Hozzátette: Budapest fejlesztésében még nagyon sokáig a közlekedés lesz a legfontosabb kérdés. 12 év alatt kormányzati és uniós forrásból 1114 új, a közösségi közlekedésben futó jármű finanszírozását tudták biztosítani, megújítva ezzel a közlekedési járműparkot.

Ma ugyanakkor azt látszik, a pártpolitika fontosabb a városépítésnél – mondta.

A korábban Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős Fürjes Balázs nem először idézett a Csillagok háborújából. Amikor május derekán kiderült, hogy megszűnik a Budapest Fejlesztési Központ, akkor Fürjes Balázs a Népszava kérdésére nem hivatalos válaszként a Csillagok háborújában szereplő Yoda mesterre utalva azt írta: „Uncertain the future is”, vagyis a jövő bizonytalan.

Fürjes Balázsnak annyira megtetszett ez az idézet, hogy ma az Országgyűlésben is elsütötte…

Mi van itt, emberek? Tengelyt akasztott Fürjes, Matolcsy és Lázár

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A kereszténydemokraták aggódnak Budapestért, Fürjes “Yoda” Balázs válaszolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.