Kirándulást terveztél a hétvégére? Felejtsd el! - Nem lesz vicces az időjárás.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Kirándulást terveztél a hétvégére? Felejtsd el! – Nem lesz vicces az időjárás….

Sajnos szó sem lehet hévégi kirándulásról, felüdülésről a szabadban, az időjárás behúzza a kéziféket, azaz marad a lakás, és az otthoni pihenés.

Hirdetés

És még mielőtt elfelejtenénk: frontok is jönnek mennek a hétvégén

Csütörtökön melegfront érkezik térségünkbe. Reggel még kisüt a nap, majd a délelőtt folyamán, nyugat felől fokozatosan befelhősödik az ég. Megélénkül a délnyugati szél.

Délután már zömében erősen felhős, borongós, keleten, délkeleten vékonyabban felhős idő várható. Számottevő csapadék estig nem hullik.

Este az északi határvidéken már előfordulhat szitálás, északkeleten vegyes halmazállapotú szitálás, hószállingózás. Másutt csapadék nem várható, de egyre erősebb lökések kísérik a déli szelet. Barátságtalan időjárás várható.

Éjszaka marad a borongós idő, a déli országrészben erős lökésekkel kísért déli széllel. Az északi megyékben egyre többfelé ered el az eső, illetve északkeleten, elsősorban az Északi-középhegység téréségben és Szabolcsban havas- és ónos eső, átmeneti hóesés is előfordulhat váltakozva.

Pénteken a hétvége első napján egy hullámzó frontrendszer okoz borongós és többfelé esős időjárást.

Reggel elsősorban keleten esik. Északkeleten, főként Szabolcsban eleinte még lehet havas eső is, majd egyre inkább elgyengülő eső a valószínűbb.

Délelőtt, délnyugat felől érkezik egy újabb csapadékmező. Az ország délnyugati felén jelentősebb mennyiségű eső is előfordulhat, míg az északi megyékben elgyengül, megszűnik a szitálás, a felhőzet is felszakadozhat átmenetileg.

Reggel erős délnyugati, majd délelőtt már nyugati, északnyugati, délután mérséklődő szél fúj.

Éjszaka már csak délnyugaton, délen valószínű számottevő eső, másutt nem várható csapadék. Borult marad az ég. Legyengül a légmozgás.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

csütörtök reggel -8 – -3,

csütörtök délután délnyugaton +10, északkeleten +5,

péntek reggel délnyugaton +6, északkeleten +1,

péntek délután +7 – +13 fok körül alakul.

Na és a hétvége időjárása?

– Szombaton várhatóan kelet felé távozik a csapadék és a felhőzet, az időjárás azonban csak lassan javul. Reggel, délen, délkeleten még eshet, de nyugat felől egyre nagyobb területen kisüt várhatóan a nap. Mérsékelt marad a légmozgás.

– Vasárnap előreláthatólag ismét felhősebb napunk lesz elszórtan, időszakosan esőkkel. Most az a valószínűbb, hogy délelőtt elsősorban keleten, délután nyugaton és délen esik eső. Az északi, északnyugati térségben pedig csak elvétve és kevés csapadék fordul elő.

– Hétfőre szeles idő ígérkezik a hétvége után is. Az eső előreláthatólag kelet felé távozik még a délelőtt folyamán. Nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, a Dunántúlon kisüt a nap.

– Kedden és szerdán szeles, változóan napos, de felhőátvonulásokkal érkező szórványos záporokkal tarkított időre van most kilátás. (Eumet)

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.