Városi kurír
A napi fontos.

A kórház nem kereste a szívsebész kirúgása miatt meghalt beteg családját

0 111

Sem a belső vizsgálat, sem pedig részvétnyilvánítás miatt nem beszéltek a kirúgott szívsebész elhunyt betegének családjával.

Kálmán Olga készített interjút az elhunyt férfi feleségével és lányával, akik részletesen beszámoltak arról, mi történt az 55 éves férfival. A Facebook-oldalán megosztotta az interjút:

A családtagok beszámolóiból kiderült, hogy augusztus végén úgy sejtették, szeptember elején megműtik az édesapát, de az operáció elmaradt, mert nem készült el a szükséges implantátum. Így csúszott egy újabb hónapot a beavatkozás. A betegnek speciális, egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Székely László szívsebész el is indította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok megérkeztek, Székely elbocsátása már zajlott, így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg.

A beteg főverőere átszakadt és a salgótarjáni kórházban meghalt. A tragikus körülményekről a beteg felesége azt mondta, férje hajnalban ébresztette, hogy hívjon mentőt. Bevitték a helyi kórház sürgősségi osztályára, ahol különböző vizsgálatokat követően a fővárosba szállításáról döntöttek az orvosok. Október 4-én mentő vitte volna a férfit. Kálmán kérdésére, hogy el tudott-e indulni a beteggel a mentő, az özvegy azt mondta:

– Már nem, nem tudott elindulni a mentő… Még fél órát, negyven percet próbálták újraéleszteni a sürgősségin, de nem ment – mondta elcsukló hangon az asszony.

A történtek óta a családot senki, egyetlen érintett állami hatóság vagy a kardiológiai intézet sem kereste. Az elhunyt özvegye elmondta: kaptak felvilágosítást arról, hogy ez egy kockázatos műtét lett volna, de „ez egy esély lett volna az életre”.

Az asszony és lánya arról is beszámolt, hogy miután tudomást szereztek Székely László elbocsátásáról, keresték a kórházat, ott pedig a titkárságon azt jelezték, hogy tudnak az esetről, s megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy a szükséges beavatkozást elvégezzék.

(Forrás: 168 Óra)

Kapcsolódó:

A kirúgott szívsebész szerint a volt betege többször is telefonált a kórházba, mielőtt meghalt

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ