A kórház szerint “az intenzív látogatások” okán kerültek ágyi poloskák a Heim Pál osztályaira

Az ágyi poloskát találni az álmoskönyv szerint se jelent jót, hiszen már a létezései  baromi kellemetlen. Ha egy gyerekkórházban csíp össze  az ágyi poloska egy csecsemőt és az intézmény a szülőkre és a látogatókra tolja a felelősséget: az 2018 Magyarországa.

Látogatók vihették be a rovarokat….

A most négyhetes baba anyja, Varga Brigitta az RTL Klub Híradójának nyilatkozva elmondta: 11 napot töltöttek a Heim Pál gyermekkórház belgyógyászati osztályán, ahol látta is az ágyukon mászni az egyik rovart. Az állatot egy nővér kémcsőbe zárva elvitte.

A kórház elismerte, hogy megjelentek náluk az ágyi poloskák,

a két napja a Facebook-oldalára kikerült bejegyzés szerint a nagy forgalom és az intenzív látogatások miatt az intézményen kívülről kerülhettek be a rovarok. A poszt szerint

“jelen pillanatban ágyi poloska fertőzés az adott kórteremben nincs. A többi kórteremben a biztonsági fertőtlenítés folyamatban van.”

A jogszabályi előírás szerint olyan helyeken, ahol gyakran cserélődnek az emberek, évente kétszer megelőző ágyipoloska-irtást kell végezni, a Híradónak nyilatkozó szakember szerint azonban ez sokszor nem elég.

 

A baj már akkor készen van, ha valaki – egy kórházi tartózkodás vagy nyaralás után – egyetlen életképes, megtermékenyített nőstény egyedet hazavisz a ruháján vagy a táskájában. Így már könnyen elszaporodnak a rovarok.

Az ágyi poloska betegséget ugyan nem terjeszt, de csípésének helye ég, viszket.

A Híradónak a kórház nem nyilatkozott, így nem tudni, hol tartanak az irtással, hány kórtermükben van vagy volt ágyi poloska, és elvégeztették-e az előírt kötelező megelőző irtásokat. Közleményt kapott az RTL Klub, amelyben az olvasható, hogy a rovarok éppen az intézmény legkorszerűbb, legújabb, legjobban felszerelt osztályán jelentek meg, de mostanra megszűnt a fertőzés.

(forrás:hvg.hu)

Rüh-ügy után patkány-frász a kórházban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük