Szijjártó Péter, Orbán Viktor személyes szóvivője: a kormány a felelős a magas benzinárért – azok a daliás ellenzéki idők!

Csütörtöki hír: Holnaptól, péntektől három forinttal emeli a MOL a benzin árát, a gázolaj ára kettővel emelkedik. Az üzemanyagárak változása után az átlagos literenkénti benzinár 401, a gázolajár 419 forint körül alakul. Egyes kutak között jelentős különbségek lehetnek, felfelé. A jelenlegi benzinár 5,8 százalékkal magasabb, a gázolajár pedig 6,3 százalékkal magasabb mint tavaly ugyanekkor.

2010 előtt a mai kormánypártok képviselői ott rúgtak bele az akkori kormányba a benzinárak miatt, ahogy “úri kedvük” diktálta

Ebben különösen élen járt Szijjártó Péter, a mai külügyminiszter, akkor -többek között- Orbán Viktor személyes szóvivője is volt. A nol.hu szerint /emlékszünk: az azóta beszántott Népszabadság/: történelmi magasságokba emelkedett a benzin ára – ezzel a címmel tartottak sajtótájékoztatót Szijjártó Péter és Révész Máriusz fideszes politikusok még 2006-ban.

“Gyurcsány Ferenc és kormánya versenyt hirdetett a benzin és az euró között, melyet végül a benzin nyert meg azzal, hogy elérte a lélektani ha