A kormány a rendőrök és a mentősök után, a tűzoltókat is átverte

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy kérjen bocsánatot a tűzoltóktól, és tartsa be a nekik tett béremelési ígéreteit – mondta Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Heti 51 órai munkáért még 160 ezret sem kapnak

A politikus szerint a kormány a rendőrök és a mentősök után, most a tűzoltókat is átverte a béremelés tekintetében, hiszen a januári fizetésekből kiderült, hogy a kabinet ígéreteivel szemben, lényegében alig kaptak fizetésemelést.

Arató Gergely kiemelte: van olyan – hét éve tűzoltóként dolgozó – munkavállaló, aki 160 ezer forintot sem keres, miközben heti 51 órát dolgozik.

Hozzátette: a tűzoltók annak ellenére keresnek nagyon keveset, hogy évente több mint 400 túlórát kell ellátniuk. Ez olyan, mintha valakire úgy vonatkozna a rabszolgatörvény, hogy még többlet pénzt sem kap érte – vélte a DK képviselője, elfogadhatatlannak nevezve, hogy a kormány a tűzoltókat is rabszolgaként kezeli.

Színtiszta hazugság

Kijelentette: nem lehet olyan embereknek hazudozni a fizetésükről, akik esküben vállalták, hogy az életük kockáztatásával is megvédik az embereket.

Arató Gergely színtiszta hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy a kormány az elmúlt években 50 százalékkal emelte a katonák, a rendőrök és a tűzoltók bérét. Arra is figyelmeztetett, hogy szakszervezetek szerint már most is emberhiány van a tűzoltóságokon.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Újabb ember égett halálra

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük