Sorting by

×

A „kormány” a szokásos zsidózással „válaszolt” a tüntetni készülő pedagógusoknak

Nem reagáltak a követelésekre, hanem a megszokott sorosozást köpték a pedagógusok szemébe. Elbizakodott, arrogáns magatartás ez – de talán mindenekelőtt lusta.

A „kormány” reakciója: Soros, Soros, Soros..!

Igen: azt hiszem, a lustaság talán a legföltűnőbb. Több mint két évtizedes tapasztalata van a zéró toleranciát handabandázó Fidesznek az antiszemita indulatokkal üzérkedő uszítás hatékonyságáról. S ehhez az izraeli (szélső)jobboldal meg némely hazai zsidó szervezetek is asszisztálnak – bár ebben semmi meglepő nincs. Minden népben vannak alázatoskodó vagy éppen aljas emberek, szervezetek. Szélsőjobboldaliak is.

A november végi tüntetésre tehát ez a „kormány” reakciója: Soros, Soros, Soros..! Háromszor is Soros… Négyszer, ötször, százszor, ezerszer is Soros…

Vajon nem érzik, hogy már nem elég hatékony ez az „érvelés”? Ne éreznék, hogy veszélyben vannak – vagy egyszerűen nem tudnak „jobbat”?

Pedig fordulat következett be a magyar társadalomban: a Fidesz már nem takarózhat sokáig csupán a sorosozással. Ettől az egyébként ilyen-olyan fokig antiszemita érzületű embereknek is tele van már mindenük.

Részben erről szól az ellenzéki összefogás.

A primitív sorosozással „pártunk és kormányunk” hovatovább csupán kedvenceinek – Bayer Zsoltnak, Bogár Lászlónak, Huth Gergelynek, az „Alapjogokért Központnak” stb., tehát a „köz”- és terrormédiának – közönségére számíthat. Jelentős és agresszív tömegről van szó ugyan, ám fogyatkozó kisebbségről.

Mégis miért csinálják?

A megszokáson, a lustaságon kívül van még egyéb okuk, és ez a pedagógusok esetében is nyilvánvaló: ez pedig a tüntetésre hívottak megosztottsága. Ez a megosztottság teszi lehetővé még mindig, hogy a „kormány” ilyen primitív köpködéssel „válaszoljon”.

Mert vannak pedagógusok, nem is kevesen, például a fasiszta mintára létrehozott „Nemzeti Pedagógus Kar” vezetésében, a tankerületekben, a Klikben. Vannak, akiket meg tudott vásárolni a hatalom, akik „portfóliókat értékelnek” stb. Vannak, akik azt gondolják, mint a Kádár-rendszerben: még mindig jobb, ha én csinálom, s nem a készséges, talpnyaló szolgák…  Bennem – áltatják magukat – azért legalább van megértés, valami szolidaritás…

Talán azt gondolják,

már az is bátorságra, már-már vakmerő kiállásra vall, ha például az NPK hallgat a készülő tüntetésről.

Igen: a primitív sorosozást egyebek között ez a megosztottság teszi lehetővé. S maguk a szakszervezetek sem mindig, mindenben hitelesek.

Ma még nem tudható, hányan vesznek részt a november végi, a „kormány” által politikainak bélyegzett tiltakozásokban. Csak abban lehet biztos az ember, hogy egyszer mindennek vége lesz. S ezen „csőtörésekkel” sem lehet változtatni.

Már csupán az a kérdés, mikor és milyen lesz az a vég.

megosztás

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2019.11.23 - 14:33
  Közvetlen hivatkozás

  Énnem tudom,hogy ez milyen újság,csak a cikk címe tűnt fel. Elgondolkodtató, hog ilzen egszerű újságírói módszerrel lehet megtéveszteni a baloldainak mondott olvasókat. Acikk írója,biízonyára pontosan tudja,hogí Soros nem zsidó, ésez nemcsak azért igaz,mer Bejami Nethanjau, Izrael állam elnőke ezt hivatalosan is közölte, hanem onnan, hogz Soros édesapja és családja,már a harmincas években “kivetkőztek” .és az Evangélikus vallást vették fel. Soros hivatalosanm

  Válasz
  • 2019.11.23 - 14:47
   Közvetlen hivatkozás

   tehát ma is Evangélikus, ár azt nyilatkozta,hogynem vallásos. Amiért úgymond veszélyben voltak ,az abból a tényből eredt,hogy “csak” egy generációs keresztények voltak, ezért a “zsidó törvények” szerint még Zsidók voltak. Soros tehát igazoltan nem Zsidó,ha lehet ezt így mondani, és én mint Zsidó, ki is kérem magamnak, hogy a holcaustot Aushwitz-ban és Bécsi munkatáborban átélt Édesanyámmal egy kalap alávegye bárki is. Ey szerintem minden holocaustot túlélő Zsidóra nézve sértő leegyszerűsítés!

   Válasz
  • 2019.11.23 - 14:58
   Közvetlen hivatkozás

   Nem ártana tudnod, vagy csak úgy tenned mintha nem tudnád, hogy a zsido nem csak egy vallás, hanem egy ember fajta, amibol nem lehet ki keresztelkedni. Olyan mintha mi ki valnank az europai fajtabol. Soros zsido születése okan, es az is marad.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.