A kormány ellen tüntettek Védjük meg Szegedet! címmel ellenzéki pártok, civil szervezetek és szakszervezetek csütörtökön este Szegeden.


A szegedi önkormányzat bojkottot hirdetett

A Dugonics teret csaknem megtöltő 2000 tüntető előtt Szabó Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, a szegedi volt az első önkormányzat, amely bojkottot hirdetett az új munkajogi szabályok bevezetése ellen, és a kezdeményezéshez már több település csatlakozott.

A politikus hangsúlyozta, hogy az ellenzéki pártok összefogására van szükség az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon.

A kormány a felemelkedés lehetőségét veszi el a nemzettől

Mihálik Edvin, a Momentum képviseletében úgy fogalmazott, a kormány nem a nemzet érdekeit szolgálja, hanem a felemelkedés lehetőségét veszi el a nemzettől.

Radics Gábor, a Szegedi Gumigyári Szakszervezet titkára szerint beláthatatlanok az új munkajogi szabályok munkavédelmi következményei.

A Védjük meg Szegedet! címmel meghirdetett demonstráció résztvevői a Dugonics téren gyülekeztek, majd a belvároson keresztül a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete elé, a Nagy Imre-szoborhoz vonultak.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Élő közvetítés a Kossuth térről a Fidesz által meghiúsított rendkívüli ülésnap után

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét