A kormány fürkészei árulják -sikertelenül!- a lélegeztetőgépeket!

Három hónapja ajánlgatják ki a lélegeztetőgépeket Magyarország nagykövetei – árulta el Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Akár 8 ezer darabot is hajlandó lenne a kormány értékesíteni, vagyis a megvásárolt 16 ezer darab felét. Ez azt jelenti, hogy 8 ezret úgy vehettek meg, hogy eleve tudták, azokra nagy valószínűséggel nem lesz szükség. Az ezekért kiadott 150 milliárd forintnyi adófizetői pénzt szeretnék most viszontlátni – írta az mfor.hu.

Nagyköveti feladat: keressenek a vevőket….?

A portál kérdésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ez év elején adott interjújában azt mondta, hogy futnak be megrendelések,

„mivel tudják rólunk – bizonyos „áldásos” tevékenységeknek köszönhetően –, hogy nálunk van egy viszonylag nagyobb mennyiségű lélegeztetőgép-állomány. Rendszeresen futnak be olyan megkeresések, hogy van-e eladó gépünk, esetleg adományként tudunk-e rendelkezésre bocsátani ilyet… Latin-Amerikából, Afrikából, de innen, a nyugat-balkáni szomszédságból is kaptunk megkeresést. Mi ezeket becsatornázzuk, és ha az a szakmai döntés születik, hogy meghatározott mennyiségű lélegeztetőgép nélkülözhető, akkor lehetőség nyílik az eladásukra.”

Tudják, ezek azok a masinák, amiknek beszerzésével kapcsolatban Hadházy Ákos és sokan mások folyamatosan teszik fel a válasz reményében kérdéseiket.

Lehet 8.000 lélegeztetőgéppel több?

Menczer Tamás az ATV kedd reggeli műsorában kijelentette, a stratégiai készlet feletti mennyiséget szeretnék eladni. Ezt a szintet Menczer közlése szerinte

8 ezer „magasságába” lőtték be korábban – mint mondta – az akkori helyzetnek megfelelően.

Főnöke a már említett interjúban azt mondta, a kontingenseket abból kiindulva állapították meg, hogy mennyi eszközre van szükség a garantáltan eredményes védekezéshez a tavaly tavasszal készült, legrosszabb forgatókönyvvel számoló helyzetértékelés szerint.

„Erre volt egy keretszám, amit nem mi, hanem a megfelelő tudással és hatáskörrel rendelkező szakemberek állapítottak meg”

Felelős(ök)? Ugyan már, ez Orbánia….!

A portál kérdésére, hogy ki hozta meg a végső döntést, hogy mi az, amit meg lehet venni, mi az, amit nem, és mennyit lehet egy tétel beszerzésére költeni, hogyan fizessünk, a miniszter azt válaszolta:

„a döntési folyamat úgy nézett ki, hogy adott volt, mennyi lélegeztetőgépet kell vásárolni és addig kellett elfogadni az akkori körülmények között az észszerű ajánlatokat, amíg azt a keretszámot ki nem töltöttük”.

További részletekért kattintson!

késelő

Egy hozzászólás itt: “A kormány fürkészei árulják -sikertelenül!- a lélegeztetőgépeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük