A kormány isti-bizi magán kezdi a spórolást - Akkor nincs több szarvasgombás rizottó a kihelyezett kormányüléseken...? - Városi Kurír

Sorting by

×

A kormány isti-bizi magán kezdi a spórolást – Akkor nincs több szarvasgombás rizottó a kihelyezett kormányüléseken…?

A friss, ropogós gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton kapta a lehetőséget, hogy nyilatkozzon a kihelyezett kormányülés megszorítás-csomagjáról. Nem győzte hangsúlyozni, hogy természetesen magukat sem hagyták ki a srcoltak közül, sőt, az első sorban menetelnek ezügyben is.

Hirdetés

„A kormány a soproni kihelyezett ülésen döntött a rezsi- és honvédelmi alap felállításáról, illetve az azt finanszírozó extraprofitadó kivetéséről, aminek összege 2022-ben meghaladja majd a 800 milliárd forintot, jövőre pedig eléri az 1000 milliárd forintot”

– mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának, amit az RTL szemlézett.

Persze….

Nagy Márton szerint a kormány önmagán végzi a legnagyobb spórolást.

10 százalékkal csökkentették a minisztériumok költségvetését, ami 2022-ben 581 milliárd forint, jövőre pedig 500 milliárd forint megtakarítást jelent

– mondta. Emellett

az állami beruházások átütemezésével és halasztásával 2022-2023-ban összesen 1150 milliárd forintot takarítanak meg.

Pár hét múlva …..

A kormány a következő hetekben, az infláció alakulását figyelembe véve dönt az élelmiszerek és üzemanyagok július 1-jén lejáró árstopjának sorsáról, ám mint mondta, egyelőre nem tetőzött ezen termékek drágulása.

a rezsivédelemből ki kell lépniük az önkormányzatoknak és a gazdálkodó szervezeteknek, így az a jövőben újra csak a magánembereknek marad elérhető.

A miniszter azt mondta,

a rezsicsökkentési szabályok eredetileg is a családoknak szóltak, a kormány a koronavírus-válság miatt döntött úgy 2021 végén, 2022 elején, hogy abba az önkormányzatok, valamint a kis- és középvállalatok is beléphessenek. A kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat

– tette hozzá.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.