A kormány jogi korlátozásokkal, alapvető szabadságjogok megvonásával erősítené hatalmát

A Demokratikus Koalíció szerint nincs szükség arra, hogy büntetőjogi eszközökkel tartsák távol a politikusoktól az állampolgárokat vagy a sajtót.

Akár három év börtön

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a fideszes Czunyiné Bertalan Judit hétfőn módosító javaslatot nyújtott be a büntető törvénykönyvhöz, kezdeményezve, hogy aki hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben követ el zaklatást, az kettő, de súlyosabb esetben három évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető.

Hatalomerősítés

Arató Gergely az indítványt úgy értékelte, hogy a kormány a polgári jogok korlátozásával, egyes alapvető szabadságjogok megvonásával próbálja megerősíteni a saját hatalmát.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, hogy ha egy állampolgár többször is számon kér valamit egy képviselőn, vagy egy újságíró több alkalommal is munkaidőn kívül hív fel egy politikust, akkor ezek az esetek már zaklatásnak minősülhetnek.

Többletvédelem

A magánélet védelme a közszereplőket is megilleti, de az indítvány valójában a kormánypárti politikusoknak akar többletvédelmet adni – vélekedett.

(Forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük