A kormány kitervelten félemlíti meg a magyarokat

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy a büntető törvénykönyv módosításával tegyék büntethetővé a „közpénzből folytatott kormányzati álhírterjesztést”.

A kabinet 2010 óta tudatosan terjeszt hazugságokat

A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján egy, az oxfordi egyetemen végzett kutatásra hivatkozva, azt mondta, hogy a kabinet 2010 óta tudatosan terjeszt hazugságokat, ellenzéki politikusokat lejárató álhíreket és félelmet keltő, hamis videókat. Gréczy Zsolt hozzátette, a kormány kitervelten félemlíti meg a magyarokat, hogy elhitesse, az ország védelemre szorul, amit csak a fideszes politikusok tudnak garantálni.

Az országgyűlési képviselő kérdésre válaszolva azt mondta, javaslatuk pontos részleteit később dolgozzák ki.

Egy hírportál kedden írt az oxfordi egyetemen 2016-ban indult projektről, ami azt vizsgálja, hogy kormányok, politikai szereplők hogyan manipulálják világszerte a közvéleményt a közösségi médián keresztül.

A nemzeti konzultáció pótcselekvés

Gréczy Zsolt a legújabb nemzeti konzultációt érintő kérdésre azt felelte, hogy a magyar családok bajban vannak, de nem születnek olyan intézkedések, amelyek segítenének rajtuk, a konzultáció pedig szerinte pótcselekvés, kampányelem.

További kérdésre közölte, a DK önállóan indul az Európai Parlamenti választáson. Hozzátette, hogy az önkormányzati választás előtt a demokratikus ellenzéki pártoknak meg kell állapodniuk egy olyan közös jelöltről, aki képes legyőzni Tarlós István főpolgármestert, valamint meg kell nézni, hogy a különböző településeken milyen együttműködési megállapodásokat tudnak kötni.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

A kormánymédia szerinti CEU-“kulipintyó”, a valóságban …. Ön kinek hisz?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük