A kormány nyíltan politikai célokra használja a titkosszolgálatokat, a rendőrséget, illetve az adóhivatalt?

Az Action for Democracy határozottan elutasítja, hogy a magyar kormány “politikai célok szolgálatába állította a titkosszolgálatokat”, amikor szervezetük magyarországi aktivitását figyeltették meg – közölte szervezet által megbízott sajtóügynökség.

Elérhetővé vált az Országgyűlés honlapján a Nemzeti Információs Központ (NIK) rövid tájékoztatója

Az Eurolex Consulting Kft. a közleményben úgy fogalmazott, hogy “az adóforintok elherdálása után” a Nemzeti Információs Központ vezetése ugyanazt állítja, amit az Action for Democracy: minden támogatásuk teljesen jogszerűen történt. 

Hozzátették: a tényekkel kapcsolatban nem érhette nagy meglepetés a közvéleményt, mivel a szervezet a tevékenységéről március óta konzekvensen beszámolt a nyilvánosságnak.

Azt írták: büszkén vállalják, hogy a törvényes keretek maximális betartásával – sok más nemzetközi alapítványhoz és szervezethez, így például az EU-hoz hasonlóan – a demokrácia és a jogállamiság védelmét támogatták.

A szervezet alapítóinak és tanácsadó testületi tagjainak a jelentés által “baljósként” beállított kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét és “sugallt amerikai kormányzati bekötöttségét” a “politikai fantazmagória birodalmába” sorolták, hangsúlyozva, hogy támogatási döntéseik teljesen függetlenek mindennemű kormányzati és egyéb külső befolyástól.

Mindezzel együtt elfogadhatatlannak nevezték, hogy a magyar kormány a titkosszolgálatokat politikai célra használja, kellemetlen helyzetbe hozva a szolgálatokat is, amit a jelentés “sok helyen igen erőltetett megállapításai is bizonyítanak”. 

Rendkívül aggasztónak tartják, hogy a kormány szerintük a teljes államapparátust bevetette az Action for Democracy, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Datadat elleni lejárató kampányban, és “nyíltan politikai célokra használja a titkosszolgálatokat, a rendőrséget, illetve az adóhivatalt”. 

Jelezték: az Action for Democracy megteszi a szükséges diplomáciai és jogi lépéseket a folyamatos támadások “semlegesítése” érdekében.

(MTI)

Közszemlén a Mindenki Magyarországa Mozgalomba folyó támogatás mikéntje – Márki-Zay nyilvános vitára hívta Kocsis Mátét