Szél: ami egészen perverz az egészben, a kormány szolgálatában végzett munkát a vállalkozásokkal fizetteti meg

Nem árt tudni, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát nem az üzleti élet hozta létre, létrejöttéről és az üzleti élet szereplőinek kötelező tagságáról a kormány javaslatára született törvény. Így volt ez az 1980-as rendszerváltás előtt is. Az elnök személyét akkoriban az MSZMP Központi Bizottságának kellett jóváhagynia.

Téved, aki úgy gondolja, hogy ma ez másképpen van!

Különösen nagyot téved az, aki azt gondolná, hogy a Kamara a gazdaság szereplőinek érdekeit védi. Miért tenné? A politika szülötte, a politika tartja el, a politika biztosít számára befolyást, és semmi nem gátolja a politikát abban, hogy bármely pillanatban súlytalanná tegye, vagy akár fel is számolja

– fejtette ki Palotás János véleményét a Parragh László nevével fémjelzett testület működéséről 2020 novemberében.

Szél Bernadett meginterjúvolta “kormányékat” a témáról

“A kormány friss írásbeli kérdésünkre adott válaszában totálisan bevédte Parragh Lászlót — a Fidesz tehát nem gondolja, hogy a kamarának is ki kellene vennie a részét a vállalkozói terhek csökkentéséből. A Palkovics-minisztérium azt írja,

fontos érdekképviseleti munkát végez a kamara, például a vállalkozásokat segítő tanácsokat ad a kormánynak a válságkezelésre.

Szuper. Akkor nézzük, milyen tanácsok ezek:

  • Parragh László tanácsolta például az iparűzési adó megfelezését, ami véletlenül pont nem a bajba jutott, veszteséges vállalkozásoknak segített, hanem az önkormányzatokat sújtotta.
  • Vagy ott van a Kurzarbeit magyar változata, az ágazati bértámogatás: szűkmarkú, kiszámíthatatlan és rossz konstrukció. Mint tudjuk, a támogatás mindössze 50 százalékos, havonta hosszabbítgatják és még arra a kevésre is hosszú hónapokat kellett várni a vállalkozásoknak.

Összehasonlítva a “labor” Ausztriával,

ott a kiseső bér 80-90 százalékát (!) kipótolja az állam, és fél éves időtartamra.

A “laborban” épp most jelentették be, hogy március után is folytatódik a program, további három hónappal tolódik ki, azaz június 30-ig (!) számíthatnak a bajba került vendéglátósok és szállásadók a támogatásra. És nemcsak a béreket támogatják, hanem a kieső bevételt is pótolják részben és a fix költségehez is hozzájárulnak.

Miért nem hallunk ilyen javaslatokat Parragh Lászlótól?

Mert valójában nem a vállalkozások érdekeit képviseli a kormány felé, hanem a kormány érdekeit a vállalkozások felé. Ami pedig egészen perverz az egészben: a kormány szolgálatában végzett munkát a vállalkozásokkal fizetteti meg. Erkölcstelen játék ez, aminek legkésőbb 22-ben véget kell vetni, a kamarát pedig vissza kell adni a vállalkozásoknak. Mert a vállalkozások valós érdekképviseletet érdemelnek. Küzdünk tovább, kitartóan, napról napra!”

zsidó farsang vigyázz magadra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük