Kiemelt hírekKoronavírus

A kormány újabb glaszékesztyűs megszorításai – Fontos, de közel sem elégséges + Müller Cecília szégyenletes videója

Müller

A kormány alig néhány napja is arról beszélt, hogy nálunk megfelelőek a járványügyi védekezések és semmi szükség újabb megszorításokra, ezzel szemben ma a rendkívüli időben megtartott kormányinfón Gulyás Gergely rendkívüli megszorításokat jelentett be, és ezzel szinte egy időben kijött Müller Cecília elképesztő videója is.

Megszorítások

Hamarosan tetőzhet a járvány A matematikusok előrejelzése szerint a járvány negyedik hulláma november végén, december elején tetőzhet

– jelentette ki Gulyás Gergely.

Zárt térben kötelezővé teszik a maszkhasználatot – erről döntött a kormány a járványhelyzet miatt, továbbá az egészségügyben kötelező lesz a harmadik oltás felvétele.

Nagyobb rendezvényeken kötelező lesz a védettségi igazolvány – Egészen pontosan 500 fősnél nagyobb rendezvények esetében.

Már szombattól kötelező lesz a maszkviselési kötelezettség zárt térben,

üzletben történő vásárlás során, levéltárban, múzeumban, színházban, moziban, illetve közigazgatási szolgáltatást igénybe vevők számára.

Szolgáltatások:

ott, ahol egy helyiségben rendszeresen több mint öten tartózkodnak.

Oktatás, sport

  • Az iskolák vezetőit fogják felhatalmazni, hogy döntsenek a kötelező maszkviselés bevezetéséről.
  • Irodában és sportolásnál nem lesz kötelező maszkot felvenni.

Az új rendelkezés szombat (november 20.) 0 órától érvényes lesz.

Meddig kell az egészségügyi dolgozóknak a harmadik oltást felvenni?

A második oltást követő hetedik hónap végéig. Akinél ez már eltelt, annak időt kell biztosítani arra, hogy ez megtörténjen. Miután még a rendelet nem jelent meg, ezért Gulyás nem akart kitérni az esetleges szankciókra, de nem látja, miért ne lenne ugyanaz érvényes, mint a második oltásnál – azaz:

ha az egészségügyi dolgozó megtagadja az oltás felvételét, akkor nem dolgozhat.

A kormány nem ellenségként tekint az oltatlanokra

Azt szeretnék, ha mindenki belátná, hogy akkor tudják megelőzni a további hullámokat, ha az oltottság nagyon magas szintet ér el. Lehet még szigorúbb intézkedéseket is hozni, és léptek is egyet előre, utalva a kötelező maszkviselésre, de

nem akarják, hogy bárki korlátozva érezze magát.

A kormány legújabb járványügyi megszorításai nemcsak megkésve érkeztek, de a jelenlegi helyzetben, ha figyelembe vesszük a Magyar Orvosi Kamara ajánlásait, messze nem elégségesek.

  • Legyen kötelező a maszk minden zárt közösségi térben (bevásárlóközpontok, boltok, mozik, színházak, stb.)
  • szüntessék be a tömegrendezvényeket, ne csak a szakmai orvoskongresszusokat,
  • kössék tartalommal megtöltött védettségi igazolványhoz, (megfelelő számú oltás felvétele hat hónapon belül) vagy friss negatív PCR teszthez a belépést a nem létfontosságú helyekre (szórakozóhelyek, éttermek, színházak, mozik)
  • támogassák a távmunkát, home-office-t
  • és egyénileg távolságtartás, kézmosás. (Levegőt)

A kamara ajánlásait Gulyás Gergely ezzel a söpörte le aszatalról:

“Én nagykorúnak tartom a Magyarország polgárait, ők nem.”

Müller Cecília szégyenletes videója

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Az országos tiszti főorvos szinte a kormányinfóval egy időben bocsátott közre egy olyan videót amiben úgy viselkedik, mint aki most szembesült azzal, hogy súlyos járvány tombol az országban.

Müller

About Author

Szólj hozzá!