A kormány vizsgálja ki, mennyit költünk ukránok egészségügyi ellátására!

A sajtó szerint tömegével járnak át ukrán-magyar kettős állampolgárok a kisvárdai kórházba. Az ukránok tolmáccsal érkeznek a kezelésekre, mert egy szót sem beszélnek magyarul.

Ukrán állampolgársági csalás

Ez a Fidesz állampolgársági és választási csalásának újabb következménye. A Fidesz ukránok tízezreinek adhatott magyar állampolgárságot és most már nem csak nyugdíjat kapnak a magyarok pénzéből, hanem az egészségügyi ellátásukat is mi fizetjük – tette közzé pártja álláspontját Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

Maga az ügyészség ismerte el idén februárban, hogy már 370 esetben indult nyomozás és 156 esetben vádemelés is történt ukrán állampolgársági csalás miatt. Éppen azzal buktak le tömegével, hogy egyetlen szót sem beszéltek magyarul. Most már egyértelmű, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól,

hogy vizsgálja ki, mennyit költ a magyarok pénzéből ukrán-magyar kettős állampolgárok egészségügyi ellátására! A magyarok nem azért dolgoznak, nem azért túlóráznak, nem azért fizetik Európa legmagasabb adóit, hogy a pénzükből aztán ukránok gyógyítását fizessék.

Ha eddig 24 ezer magyar ember halt meg évente a magyar kórházakban gyógyítható betegségekben, akkor az ukrán kórházmigrációval ez a tragikus szám csak nőni fog. A DK szerint természetesen nem azzal van a baj, hogy ezek az emberek a magyar egészségügyet veszik igénybe, hanem azzal, hogy nem fizetnek érte, a gyógyításukat – ahogy a nyugdíjukat is – a magyar adófizetők állják. Arató Gergely frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó

300 ezer forintos nyugdíj és magyar állampolgárság az ukránoknak, ha a Fideszre szavaznak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük