A kormány zsebéből kikandikálva hirdetett programot a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje

Csaba András kormány-színekben pályázik a vizek városának polgármesteri székére.  A Csabát jelölő pártok mindent meg is tesznek, persze a maguk jól ismert módján, a győzeleméért. A Fidesz-KDNP bízik benne, hogy Ő lehet Borkai Zsolt megfelelő utóda a város élén.

Mit ígér a jelölt és honnan?

Mi sem bizonyítja jobban az erős kormányzati akaratot és hátszelet, mint maga a meghirdetett program, ami valóban nagyon ambiciózus, de megvalósítása nagyrészt nem a városon és annak polgármesterén múlik, hanem a kormányon, amelyik -mint tudjuk- olyan szegény még soha nem volt, hogy ígérni ne tudott volna.

A jelölt 20 pontos programját kicsit kifiléztük és sárgával jelöltük a helyinek álcázott kormányzati ígéreteket.

 1. Kommunikatív városvezetést tervezünk, folyamatosan egyeztetünk a társadalmi szervezetekkel, kamarákkal és egyesületekkel. Fontos döntéseinkhez rendszeresen kikérjük és figyelembe vesszük a győriek véleményét.
 2. Megújítjuk az autóbuszparkot,a győriek javaslatai alapján felülvizsgáljuk és stabilizáljuk a menetrendet. Sokrétű közlekedést képzelünk el, amelyben az egyéni és közösségi közlekedés, a gépjármű- és kerékpárforgalom megfelelően kapcsolódik egymáshoz.
 3. Új parkolóhelyeket hozunk létre a lakótelepeken, miközben megőrizzük a zöldfelületek és parkok nagyságát.
 4. Javítjuk a sürgősségi betegellátást, csökkentjük a várakozási időt. A kormánnyal és az országos mentőszolgálattal közösen új, korszerű mentőállomás létrehozását tervezzük a Modern Városok Program keretében.
 5. Terveinknek megfelelően megújítjuk és tisztává tesszük a szelektív hulladékgyűjtő helyeket.
 6. Élményfürdőt építünk a Modern Városok Program keretében kormányzati támogatással. Újjáélesztjük a klasszikus győri szabadstrandi fürdőéletet.
 7. Megkezdjük a Győri Nemzeti Színház és környezetének felújítását kormányzati forrásból a Modern Városok Program keretében.
 8. Elkezdjük egy új híd megvalósítását a Mosoni-Dunán. Az Ipar utca folytatásában belső tehermentesítő utat hozunk létre kormányzati forrásból a Modern Városok Program keretében. Szabadhegy városrész tehermentesítése érdekében a kormánynál kezdeményezzük a 82-es főút új bevezető szakaszának megépítést.
 9. Erősítjük a város szociális ellátórendszerét, tovább javítjuk az idős emberek életminőségét és kiemelt figyelmet fordítunk a sérültséggel élőkre.
 10. Segítjük a munkahelyek megőrzését és a gazdasági lehetőségek kiszélesítését Győrben. Támogatjuk a helyi vállalkozásokat.
 11. Folytatjuk a fásítási programot és bővítjük a zöldterületeket. A Püspökerdő továbbra is a város tüdeje marad! Fát ültetünk minden győri újszülöttnek.
 12. A kulturális életet továbbra is kiemelten támogatjuk, hangversenyterem építését is tervezzük kormányzati forrásból a Modern Városok Program keretében. A városi nagyrendezvényeket, fesztiválokat tovább fejlesztjük.
 13. Fontos célunk a tömegsportbázis kiszélesítése, a turizmus és a sportturizmus további fejlesztése.
 14. Folytatjuk a lakóutca- és járdaépítési programot, új kerékpárutakat építünk.
 15. Tovább erősítjük a város közbiztonságát.
 16. További játszótereket és sportpályákat újítunk fel.
 17. Folytatódik a napelempark bővítése, melynek második üteme következik.
 18. A kormánnyal közösen folytatjuk közintézmények, bölcsődék, óvodák, iskolák és rendelőintézetek, valamint a panelházak energetikai felújítását.
 19. Mindent megteszünk, hogy mielőbb megépüljön és bezáródjon a várost elkerülő körgyűrű.
 20. Minden városrészt tovább fejlesztünk a terület speciális adottságainak és az ott lakók igényeinek megfelelően, mert minden Győrben élő ember fontos számunkra!.

Mi a gond ezzel a kampányígéret-sorral?

Semmi, ha mindezeket, vagy legalábbis az ígéretek egy részét az ellenzék jelöltje is nyugodt szívvel, a megvalósítás reményében  tűzhetné zászlajára. Sajnos a mai magyar valóságban a fenti és ehhez hasonló kampányígéretekkel csak a kormánypárti indulók zsebeit tömi ki a regnáló. A legtöbb helyen a szavazók sajnos még mindig be is veszik a szép ígéreteket. Ámbár az éppen a most lezárult év helyhatósági választása  megmutatta, hogy mintha ébredezne Magyarország.

Azt sem hallgathatjuk el azonban, hogy a megválasztott ellenzéki politikusok, városvezetők és képviselők irdatlan kormányzati ellenszélben kénytelenek nap mint nap dolgozni.

Most már a döntés a győriek kezében van. A győriek január 26-án vasárnap, időközi polgármester választáson voksolhatnak a magát szexbotrányba lavírozó Borkai Zsolt utódára. A volt polgármester ellen ma is nyomoznak korrupció gyanúja miatt.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

One thought on “A kormány zsebéből kikandikálva hirdetett programot a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje

 • 2020.01.03 at 19:25
  Permalink

  @ Csaba-i csak kolbászból jó !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest