Városi kurír
A napi fontos.

A kormánymédia arroganciája után itt a nyílt cenzúra

0 602

A MÚOSZ március 15-i közleményének közreadását megtagadta az MTI, mivel az szerintük alapszabályuk azon pontjába ütközik, hogy: „a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit”.

„1. Kívánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését.”

Mi, a Városi Kurírnál fontosnak tartjuk, hogy ne uralkodhasson el ismét a hatalom cenzúrája, ezért is közöljük az írást.

„Március 15.-e a magyar sajtószabadság napja. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) ezen a napon hivatalos levélben csatlakozik ahhoz a panaszbeadványhoz, amelyet az Európai Bizottsághoz nyújtottak be a kormánypárti média kormányzati reklámok útján történő tiltott állami támogatása miatt.

A magyar sajtó Európában példátlan működési anomáliáját szóvá tevő beadványt a Klubrádió állította össze a Mérték Médiaelemző Műhely és Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője közreműködésével. Ez már a második panasz a Bizottság előtt az eltorzult magyar médiaviszonyok ügyében: az elsőt ugyanez a kör nyújtotta be 2016-ban a közmédia (az állami rádiók és televíziók, valamint az állami hírügynökség) minden észszerű határt túllépő, a közszolgálati feladatokkal nem indokolható, a magyar sajtópiacot súlyosan deformáló állami támogatása miatt.

A MÚOSZ azért csatlakozott a mostani panaszbeadványhoz, mert meggyőződése, hogy a magyar sajtószabadságra a legnagyobb veszélyt jelenleg a kormány szélsőségesen elfogult, kizárólag a politikai lojalitás szempontját követő és ezzel az állampolgárok pártatlan, sokszínű tájékoztatáshoz való jogát csorbító finanszírozási gyakorlata jelenti.”

Kapcsolódó

Fidesz: „Nálunk nincs cenzúra, baloldali, liberális médiatöbbség van”…

A nemzet médiahatósága nem csípi a “kisvasutas” és az “üres stadionos” utalást, élt a cenzúra hatalmával

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ