Sorting by

×

A kormányt alaposan meglepte a pedagógusok váratlan kiállása – Gulyás Gergely demagóg ígéretre ragadtatta magát

A mai rendkívüli kormányinfón, amelyet azért hívtak össze, mert az európai bíróság elmeszelte a magyar és lengyel beadványt a jogállamiság megsértése miatt kiszabható EU-s szankciók ellen adtak be, természetesen szóba került a pedagógus társadalomban váratlanul elharapódzó polgári engedetlenségi mozgalom is. Gulyás Gergely enyhén szólva is kapkodó reakciójából kiderült, hogy a kormányt alaposan meglepte a pedagógusok kiállása.  

“A sztrájkjog alapjog” – mondják a pedagógusok

Héftőn a kőbányai Szent László Gimnázium, kedden a Kölcsey Ferenc Gimnázium, ma szerdán pedig a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárai döntöttek úgy, hogy az elbocsátásuktól sem félve nem veszik fel a munkát. Hiszen már úgysincs veszítenivalójuk – mint mondják -írta meg az mfor.

Mi történt az EMMI-ben?

Egyébként pont ma 14 órakor volt időpontjuk a pedagógusok szakszervezeteknek az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékeseinél, ahonnan élőben be is jelentkeztek a pedagógusok, amit a tárgyalások végeztével is megtesznek a Facebook-oldalukon.

Zavar az erőben és Gulyás Gergely körül

Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón megerősítette, hogy jelenleg is zajlanak a tárgyalások az ügyben érintett szakszervezetekkel és reméli, hogy megtalálják azt a megoldást, amire mindkét fél rábólinthat.

“A kormány szívesen tárgyal a pedagógusokkal, de arra kérik őket, hogy tartsák be a jogszabályokat, és a polgári engedetlenség nem olyasvalami, ami megoldást jelent a kérdésekre”

– üzente nekik a tévé képernyőjén keresztül. Gulyás Gergelynek ellentmond a kormány legutóbbi határozata, amivel igyekszik ellehetetleníteni a pedagógusok sztrájkjogát. Ilyen az amikor az Orbán-kormány “szívesen tárgyal”.

Kapcsolódó

 

pedagógus

 

 

átver

2 hozzászólás

 • 2022.02.16 - 19:03
  Közvetlen hivatkozás

  Nofene… Meglepte a rezsimet, hogy valaki/valakik szembe mernek velük fordulni?
  Ezt már rég meg kellett volna lépni, mert orbán mindenkit hülyének néz. Nagyon drukkolok a tanároknak, hogy elérjék a céljukat. Szégyen ez a kormány, illetve orbán, merthogy ő maga a kormány. Százmilliárdokat sz@rnak el mindenféle felesleges dologra, az idióta és bugyuta kampányvideóikra, plakátokra, hazai és külföldi stadionokra, külhoniaknak szavazatvásárlásra, és felsorolhatatlan, amire két kézzel szórják a pénzt. A két legfontosabb dolgot viszont még se fontolták, hogy azokat az embereket megfizessék, akiktől a gyermekeink, unokáink jövője függ. Ugyanígy lesz@rják az egészségügyi szakdolgozókat is, pedig tőlük meg az egészségünk függ. Hajrá pedagógusok, és mindenki, aki sztrájkolni fog!
  Ez a rezsim csak ebből ért

  Válasz
 • Visszajelzés: Több ezer tanár csatlakozott az elmúlt héten a polgári engedetlenségi mozgalomhoz - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.