A koronavírus legyalogolta a hazai német nyelvoktatás zászlóshajóját a Goethe Intézetet is

A biztonság és a tisztánlátás érdekében szerdáig felfüggeszti nyelvtanfolyamait a budapesti Goethe Intézet, miután egyik tanulójuk koronavírussal fertőződött meg – közölte a német nyelvoktatási és kulturális központ hétfőn a honlapján, ahol magyarul és angolul is olvasható a tájékoztatás.

Az egyik  diák a fertőzött

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A hatóságok arról értesítették a budapesti Goethe Intézetet, hogy az intézet egy nyelvtanuló diákja koronavírussal fertőzött.
A Goethe Intézet megtette a szükséges óvintézkedéseket, szoros kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal és mindenben szigorúan az előírásoknak megfelelően jár el – tették hozzá.
A tájékoztatás nem tér ki arra, melyik koronavírus-fertőzött beteg járt a nyelviskolájukba. Müller Cecília országos tisztifőorvos azonban pénteken, az operatív törzs ülése utáni tájékoztatón az elsőként megfertőződött iráni gyógyszerészhallgatóval kapcsolatban arról beszélt, hogy a kontaktkutatás során felvetődött a diákkal egy német nyelviskolába járók esetleges érintettsége.
Magyarországon a hétfő délelőtti adatok szerint 9 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván: 5 iráni, 1 brit és 3 magyar állampolgárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.