Nem őrült meg a regnáló és mi sem, ezt a kérdésdömpinget nem a kormány kezdeményezi. A Népi Front nevű nyíltan kommunista nézeteket valló szervezet online nemzeti konzultációt indított Kádár Jánosról.

A Kádár-örökség

A Népi Front közleményben tudatja, hogy

- Hirdetés -

“1989. július 6-án hunyt el Kádár János, a szocialista Magyarország egykori vezetője. A nevével fémjelzett korszak megítélése megosztja a magyar társadalmat. Köztünk vannak – sajnos egyre fogyatkozó mértékben – azok, akik átélték a Kádár-rendszer hétköznapjai és saját tapasztalatokkal rendelkeznek a szocializmus évtizedeiről. Az elmúlt 30 évben pedig felnőtt egy olyan generáció, amely csak a hivatalos (jobboldali) történelemírás alapján tudja megítélni a kádári időket.

E két generáció egészen másképp viszonyul a kádári Magyarország örökségéhez:

az idősebbek többsége pozitívan, míg a fiatalabbak elutasítóan vélekednek róla, köszönhetően annak, hogy a Kádár-rendszer hivatalos megítélése egy sor hazugságon alapszik. Napjainkban, amikor az Orbán-rendszert kiszolgáló történészek ipari méretekben űzik a történelem meghamisítását és átírását, kiemelt jelentősége van annak, hogy a fiatalok képesek legyenek az önálló, a hivatalos (és hazug) történelem-felfogást is kritizálni merő gondolkodásmódra.

Ennek jegyében indítjuk útjára a Nemzeti Konzultáció Kádár Jánosról nevű kampányunkat,

amelynek célja, hogy a fiatalok valós képet kaphassanak a Kádár-korszak valódi arcáról olyan emberek véleménye által, akik nem csak tanultak Kádárról, hanem éltek is abban a rendszerben. A Nemzeti Konzultáció eredményét 2019. július 6-án, Kádár János halálának évfordulóján fogjuk közzé tenni. Kérem, válaszolja meg az alábbi kérdéseket!”

Akit érdekel a dolog, ide kattintva válaszolhat a kérdésekre!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét