A közmédia Híradója olyan Németh Balázs nélkül, mint a Real Madrid Ronaldo nélkül – véli a munkatársa – Mi van?

Ha nem tudja, ki Németh Balázs, ne a sportoldalak kezdje bújni, a fiatalember hírolvasó volt a Magyar televízió híradójánál, ám egyszercsak úgy döntött, hogy -feltehetően a jobb állás reményében- kiégésre hivatkozva otthagyja állását.

Az MTVA Híradójának vezető arca több mint 11 esztendő után távozik a képernyőről,

a Blikk információija szerint a közelgő budapesti atlétikai világbajnokság koordináló testületében dolgozik tovább. A portál tudni véli, hogy távozásának hátterében személyes konfliktus (is) állt, a hírigazgatóval, Németh Zsolttal voltak súrlódásai.

Friss hír!

Németh Balázs személyében új vezérigazgató állt a budapesti atlétikai vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. élére, és elkezdte a munkát az új irányító testület – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a hivatalos Facebook-oldalán kiposztolt videóban.

Németh így kommentálta:

“IGENT MONDTAM életem eddigi legfontosabb felkérésére❗️ 👉 2023 augusztusában atlétikai világbajnokságot rendez Magyarország🇭🇺 Soha nem volt még ilyen jelentős sportesemény hazánkban, sőt Közép-Európában sem. Azt a feladatot kaptam Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól, hogy vezérigazgatóként fogjam össze, irányítsam a világbajnokságot szervező csapatot….”

A szót ne felejtsük….

„Az M1 volt az életem, saját gyermekemnek tekint(ett)em, tiszta szívvel, teljes erőbedobással dolgoztam – írta Németh Balázs. – A lendület már nincs meg (az okait ismeritek, látjátok, tapasztaljátok…), félgőzzel pedig hülyeség lenne folytatni, nem az én stílusom.”

-írta búcsúlevelében . A stábtagok az utolsó bejelentkezésekor miniünnepség keretében búcsúztatták Némethet. A Blikk szerint sokan vidékről visszajöttek, hogy a búcsúzásban részt vegyenek. Az egyik munkatárs azt mondta, sokan szeretik őt a munkatársak közül, így az érzelmek is feltörtek, amikor köszöntöttük és megajándékoztuk. A lányok közül sokan el is sírták magukat, és Balázs is elérzékenyült. Felkészült, profi, tehetséges, és emberileg is makulátlan. Volt, aki azt mondta,

olyan az ő távozása a közmédia Híradójától, mint amikor Cristiano Ronaldo elhagyta a Real Madrid vagy Lionel Messi a Barcelona futballcsapatát

– idézte fel Németh Balázs egyik munkatársa a búcsú pillanatát.

Emlékeznek?

Németh 2015 óta volt a köztévé egyik legismertebb arca, az M1 bemondójaként bruttó 1 millió 739 ezer forintot keresett havonta. A Híradó műsorvezetőjeként rengeteg “emlékezetes pillanat” fűződik a nevéhez, például amikor Márki-Zay Péter idén március elején egyik beszédében azt mondta, 12 éve folyik az agymosás a közmédiában, Németh az aznap esti Híradóban feltette a költői kérdést, hogy:

„Azon gondolkozom negyedórája, mit érdemel az, aki agymosottnak nevezi a közmédia nézőit? Na, agymosottaknak és nem agymosottaknak, jön az időjárás-jelentés!”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!