A KSH adatokat titkol el és statisztikákat hamisít  

A KSH már évek óta nem végzi el a létminimumra vonatkozó számításokat, most pedig még akadályozza is azokat, akik helyettük elvégeznék a munkát – tette közzé véleményét az MSZP.

A KSH nem több, mint egy fideszes hivatal

A Policy Agenda szerdán ismertette számításait, amelyek alátámasztják, amit sajnos rengetegen tapasztalnak Magyarországon: a minimálbérből nem lehet megélni.

Azt azonban nem tudhatjuk, hogy hány ember, hány család él a létminimum alatt, mert a KSH eltitkolja az adatokat. Azt viszont már mindenki tudhatja, hogy miként kívánja felszámolni az Orbán-kormány a szegénységet hazánkban: egyszerűen ki akarja törölni a nélkülözőket a statisztikákból.

A KSH ismét bebizonyította, hogy nem több, mint egy fideszes hivatal, amely egyrészt eltitkolja a kínos adatokat, másrészt pedig statisztikákat hamisít. Ugyanis az is kiderült már, hogy a magyar átlagbérre vonatkozó adatok csak az Orbán-kormány propagandájának újabb hazugságai, hiszen a dolgozók kétharmada a bankszámláján nem, csak a fideszes reklámokban láthatja, hogy bruttó 340 ezer forint az átlagkereset.

Ma Magyarországon 750 ezer gyerek létminimum alatt él

One thought on “A KSH adatokat titkol el és statisztikákat hamisít  

  • A munkanélküliséget is ugyanilyen trükkökkel csökkentették le. Első intézkedések egyike volt, hogy 3 hónapra csökkentették a regisztrált munkanélküli státuszt, és utána kikerültél a rendszerből. Segélyt nem kaphattál, ha volt közmunka mehettél, mert ugye 48e Ft-ból meg lehet élni. De a statisztikában, mint munkanélküli, 3 hónapot voltál, miközben átlag 1 év Magyarországon amíg valaki állást talál. Azaz hírtelen rengetegen kikerültek a statisztikából, és azáltal, hogy közmunkára kényszerítették őket, megjelentek a munkavállalói oldalon, mert ez is egy trükk volt, hogy a közmunkásokat is simán beszámították, mint dolgozók. Azaz a munkanélküliség nem csökkent jelentősen Magyarországon, illetve valamit igen, mert rengetegen mentek külföldre, csak a statisztikában nem jelennek meg.
    Minden adattal trükköznek, mert azt a látszatot akarják kelteni, mintha itt Magyarországon a fő G elhozta volna a tejjel mézzel folyó Kánaánt. Pedig ez nem igaz, és egyre többen szakadnak le, egyre többen veszítik el otthonukat, kerülnek utcára, egyre többen kerülnek kilátástalan helyzetbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük