A KSH adatokat titkol el és statisztikákat hamisít  

A KSH már évek óta nem végzi el a létminimumra vonatkozó számításokat, most pedig még akadályozza is azokat, akik helyettük elvégeznék a munkát – tette közzé véleményét az MSZP.

A KSH nem több, mint egy fideszes hivatal

A Policy Agenda szerdán ismertette számításait, amelyek alátámasztják, amit sajnos rengetegen tapasztalnak Magyarországon: a minimálbérből nem lehet megélni.

Azt azonban nem tudhatjuk, hogy hány ember, hány család él a létminimum alatt, mert a KSH eltitkolja az adatokat. Azt viszont már mindenki tudhatja, hogy miként kívánja felszámolni az Orbán-kormány a szegénységet hazánkban: egyszerűen ki akarja törölni a nélkülözőket a statisztikákból.

A KSH ismét bebizonyította, hogy nem több, mint egy fideszes hivatal, amely egyrészt eltitkolja a kínos adatokat, másrészt pedig statisztikákat hamisít. Ugyanis az is kiderült már, hogy a magyar átlagbérre vonatkozó adatok csak az Orbán-kormány propagandájának újabb hazugságai, hiszen a dolgozók kétharmada a bankszámláján nem, csak a fideszes reklámokban láthatja, hogy bruttó 340 ezer forint az átlagkereset.

Ma Magyarországon 750 ezer gyerek létminimum alatt él

Egy hozzászólás itt: “A KSH adatokat titkol el és statisztikákat hamisít  

  • 2019.06.20 - 17:24
    Közvetlen hivatkozás

    A munkanélküliséget is ugyanilyen trükkökkel csökkentették le. Első intézkedések egyike volt, hogy 3 hónapra csökkentették a regisztrált munkanélküli státuszt, és utána kikerültél a rendszerből. Segélyt nem kaphattál, ha volt közmunka mehettél, mert ugye 48e Ft-ból meg lehet élni. De a statisztikában, mint munkanélküli, 3 hónapot voltál, miközben átlag 1 év Magyarországon amíg valaki állást talál. Azaz hírtelen rengetegen kikerültek a statisztikából, és azáltal, hogy közmunkára kényszerítették őket, megjelentek a munkavállalói oldalon, mert ez is egy trükk volt, hogy a közmunkásokat is simán beszámították, mint dolgozók. Azaz a munkanélküliség nem csökkent jelentősen Magyarországon, illetve valamit igen, mert rengetegen mentek külföldre, csak a statisztikában nem jelennek meg.
    Minden adattal trükköznek, mert azt a látszatot akarják kelteni, mintha itt Magyarországon a fő G elhozta volna a tejjel mézzel folyó Kánaánt. Pedig ez nem igaz, és egyre többen szakadnak le, egyre többen veszítik el otthonukat, kerülnek utcára, egyre többen kerülnek kilátástalan helyzetbe.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük