A külső kerületi munkásszállókon az ágyrajárásnak minden változata drágább, mint Bayer Zsolt lakásbérleti díja

Karácsony Gergelytől hallottam erről a programbemutatóján. Aztán itthon megnéztem a részletes adatokat is.

Szóval:

Bayer Zsolt, mint tudjuk, havi 31.737 ft bérleti díjat fizet az önkormányzatnak egy 49 négyzetméteres lakásért az Úri utcában, közel a miniszterelnöki palotához.

Bayer megvilágosulása: a perc, amikor ráébred, hogy gáz van – és a következő, amikor elhiszi, hogy neki mindent lehet

A Gyömrői úti munkásszálláson hatágyas szobában egy ágy havonta 38.000 ft, ez havi 6263-mal több. Emeletenként közös WC, zuhanyozó, konyha. Ezért évente kb. 75.000-rel többet fizet a munkásszálló ágyrajárója, mint Bayer. Ugyanez egyágyas szobában a régi, felújítatlan szárnyban havi 55.000 ft, az új szárnyban 60.000, közel a duplája Bayer lakásköltségének. WC stb. mint előbb. Két-három ágyas szobában egy ágy 47.300, ill. 52.000 ft.

Bayer nem csípi, ha lebukik – “Szokjanak le végre arról, hogy mindenkit b@szogatnak!”

A csepeli munkásszállón a hatágyasban egy ágy 35.000 ft, a két-három ágyasban 43.000 ft.,

A külső kerületi munkásszállókon az ágyrajárásnak tehát minden változata drágább, mint Bayer Zsolt lakásbérleti díja. Igen, tudom, utóbbi teljesen törvényes. Ettől még jobban gyűlik a keserű íz a számban.

Bár lehet, a munkásszállókon azt kell megfizetni, hogy arrafelé az ember legalább nem botlik bele miniszterelnökökbe.

Bronz-Bayer a Lipótvárosban – Szobrot állítottak a lovagkeresztesnek

Háttér: mi is történt?

A történet annyi, hogy Bayer Zsolt – mert megérdemli? – egy lakáscsere folytán béringatlanhoz jutott a Várban, méghozzá igen jutányos áron, 32.000.- adózott magyar forintért. Lássuk be, szerencsés ember! Mert ugye mindenki előtt nyitva áll ez a lehetőség, de valahogy úgy alakult, hogy szinte kizárólag a regnálóhoz közelállók akarnak a miniszterelnök munkahelyének közelében lakni. Van ilyen…. Magyarországon és a többi hasonló demokráciának csúfolt helyeken.

Noha korábban is az I. kerület lakója volt, nemrég egy másik önkormányzati lakást szerzett a budai Várnegyed szívében Bayer Zsolt kormánypárti publicista – tudta meg a 24.hu. Az ingatlanért pedig fölöttébb jutányos bérleti díjat fizet. A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnök új rezidenciájától, a felújított karmelita kolostortól pár száz méterre fekvő Úri utcába költözött be. A közhiteles cégadatbázis szerint február 20. óta ez az új lakcíme – írja a 24.hu.

One thought on “A külső kerületi munkásszállókon az ágyrajárásnak minden változata drágább, mint Bayer Zsolt lakásbérleti díja

  • Förtelmes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük