A Kúria is felmentette a kémkedéssel vádolt volt titokszolgákat

A Kúria kedden elutasította a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványát a kémkedéssel vádolt volt titkosszolgálati vezetők ügyében, így jogerős maradt a korábbi felmentő rendelkezés.

Különvélemény

Az ügyészség a Gyurcsány-kormány idején történtek miatt 2011-ben kémkedés és más bűncselekmények miatt vádat emelt Szilvásy György volt titkosszolgálati miniszter, Galambos Lajos és Laborcz Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatói és egy magánszemély ellen.

Tavaly ősszel a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen felmentette a vádlottakat, ez ellen nyújtott be az ügyészség felülvizsgálati indítványt.

A tanácsvezető bíró csaknem egyórás, nyilvános indoklásban fejtette ki érveit az államtitok miatt zárt ajtók mögött zajló perben. Azt mondta, az NBH-nál “idegen” állampolgárok bevonásával folytatott poligráfos vizsgálatokkal kapcsolatban Galambos Lajos

“sok szabályt sértett”,

ám nem bizonyítható a kémkedéshez szükséges szándékosság.

Mint emlékezetes Orbán a választás után összeakasztotta a bajszát egy Kúrián hozott döntés miatt a testület tagjaival:

“Orbán Viktor szerint a Kúria elvett egy mandátumot a Fidesz választóitól,

amikor egyetértett a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság döntésével, amely nem fogadta el érvényesnek a sima borítékban érkezett levélszavazatokat. A miniszterelnök azt mondta, a testület „egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba”, „intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához”.

(forrás: MTI)

Orbán már a Kúriát támadja

“Köztudomású tények” bevezetésével húz bele a Kúria

Reagált a Kúria Orbán vádjára

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük