A legnépszerűbb művészek kormánykritikája koronavírus ügyben

A legismertebb film- és televíziós színészek tucatjai cinikus videókkal bírálják a koronavírus kezelését. Körülbelül 50 prominens színész okoz szenzációt Németországban egy nagyszabású internetes kampánnyal #allesdichtmachen (mindent lezárni!) mottóval.

Forrong a német nyelvterület művészvilága

Olyan művészek, mint Ulrich Tukur, Volker Bruch, Meret Becker, Ulrike Folkerts, Richy Müller, Heike Makatsch és Jan Josef Liefers egyszerre terjesztettek ironikus-szatirikus hangvételű  klipeket a kormány koronavírus politikájáról ezek személyes nyilatkozatok az Instagramon és a YouTube-on. A kampányban Nicholas Ofczarek, Manuel Rubey, NIna Proll és Roland Düringer ausztriai színészek is részt vesznek német kollégáik mellett.  Más színésztársaik viszont elborzadva reagáltak a kampányra.

 

koronavírus

 

Az akció koordinációja kezdetben nem volt ismert

Az #allesdichtmachen, #niewiederaufmachen és a # lockdownfürimmer hashtagek hamarosan a legelterjedtebbek lettek a németországi Twitteren.

“Zárj be mindent Kivétel nélkül zárjanak be minden emberi tevékenységet és kereskedelmi helyet helyet” – szólítja fel Tukur a szövetségi kormányt. “Nemcsak színházak, kávézók, iskolák, gyárak, könyvesboltok, gombos üzletek, hanem minden élelmiszerbolt, heti piac és mindenekelőtt az összes szupermarket zárjon be .”

A végső konklúzió:

“Miután éhen haltunk a testünkben is és nem csak a lelkünkben, megfosztjuk a vírust és annak csalárd mutánsait is poggyászát az élet alapjától.”

Keserűszavak ezek, de jól mutatják, hogy holtart az emberiség mentális tűrőképessége világszerte.

(oe24.)

Kapcsolódó

koronavírus

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük