Sorting by

×

A legnépszerűbb művészek kormánykritikája koronavírus ügyben

A legismertebb film- és televíziós színészek tucatjai cinikus videókkal bírálják a koronavírus kezelését. Körülbelül 50 prominens színész okoz szenzációt Németországban egy nagyszabású internetes kampánnyal #allesdichtmachen (mindent lezárni!) mottóval.

Forrong a német nyelvterület művészvilága

Olyan művészek, mint Ulrich Tukur, Volker Bruch, Meret Becker, Ulrike Folkerts, Richy Müller, Heike Makatsch és Jan Josef Liefers egyszerre terjesztettek ironikus-szatirikus hangvételű  klipeket a kormány koronavírus politikájáról ezek személyes nyilatkozatok az Instagramon és a YouTube-on. A kampányban Nicholas Ofczarek, Manuel Rubey, NIna Proll és Roland Düringer ausztriai színészek is részt vesznek német kollégáik mellett.  Más színésztársaik viszont elborzadva reagáltak a kampányra.

 

koronavírus

 

Az akció koordinációja kezdetben nem volt ismert

Az #allesdichtmachen, #niewiederaufmachen és a # lockdownfürimmer hashtagek hamarosan a legelterjedtebbek lettek a németországi Twitteren.

“Zárj be mindent Kivétel nélkül zárjanak be minden emberi tevékenységet és kereskedelmi helyet helyet” – szólítja fel Tukur a szövetségi kormányt. “Nemcsak színházak, kávézók, iskolák, gyárak, könyvesboltok, gombos üzletek, hanem minden élelmiszerbolt, heti piac és mindenekelőtt az összes szupermarket zárjon be .”

A végső konklúzió:

“Miután éhen haltunk a testünkben is és nem csak a lelkünkben, megfosztjuk a vírust és annak csalárd mutánsait is poggyászát az élet alapjától.”

Keserűszavak ezek, de jól mutatják, hogy holtart az emberiség mentális tűrőképessége világszerte.

(oe24.)

Kapcsolódó

koronavírus

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.