Városi kurír
A napi fontos.

Ordas nagy csúsztatás

A legjobb a legrosszabb helyen

0 742

A néprajzi múzeum épületterve elnyerte a világ legjobb középülete megtisztelő díjat. Gratulálunk a tervező Napur Architect irodának , de ez a siker sem hitelesíti, a Városliget megújításának hazudott szétverését.

Hiba, hiba hátán, bűn bűnt követ

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 3 tagú tanácsa szóban kihirdetett ítéletével – az elsőfokú határozatra kiterjedően – hatályon kívül helyezte a Néprajzi Múzeum építési engedélyét, és az elsőfokú hatóságot új eljárás lefolytatására utasította – írják a Ligetvédők. A szervezet közösségi oldalán az olvasható, hogy a döntés alapján az építkezést nem lehet folytatni addig, amíg új eljárásban el nem bírálják a kérelmet.

Nem az épülettel van a baj

Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete.

Az elismerést a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenye, az International Property Awards hétfő éjszakába nyúló londoni díjátadó gáláján vehette át Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.
A Néprajzi Múzeum épülete ugyanezen a versenyen előzőleg Európa legjobb középületének díját is megkapta, és így került a világ legjobbjainak járó díj esélyesei közé.
Gyorgyevics Benedek a díj átvétele után hangsúlyozta: az elismerés Magyarország számára történelmi léptékű győzelmet jelent, különös tekintettel arra, hogy egy állami beruházást választott a világ legjobbjának a nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri.
A vezérigazgató szerint a díj nem csupán a magyar építészet kiváló teljesítményére, hanem a magyar innovációra és a magyar kultúrára is ráirányítja a nemzetközi figyelmet.

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ