A legkiválóbbak vagyunk Európában – Lányaink és fiaink dicsősége – Az ellenzék pedig…!

Őszinte tisztelettel viseltetem a hívő emberek hite iránt, (bárha magam nem osztozom világnézetükben), de nem tehetek róla, elkövettem azt a ballépést, hogy most pénteken meghallgattam az Orbán-rádió szokásos igehirdetését, s eszembe jutottak János Evangéliuma  kezdő sorai. Halld Európa!

1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

Mert ilyesmiket hallok az Úr önjelölt személyes küldöttének ajkáról a nemzeti közszolgálati szócsőből:

“Ismét harcol a magyar, mert háborúban állunk, Ilyen háborús állapotokat még nem láttunk, esetleg csak a nagyszüleink. Éppen csak jegyrendszer nincsen, egyébként szinte minden, halottak, lélegeztető gépek, minden, és a brit vírusvariáns tűzereje sokkal nagyobb a korábbi változatokénál, de majd szuronyhegyre tűzzük a bestét!”

(Magam szerencsére nem éltem át valódi háborút, de láttam filmeken, milyen volt az a szomszédos délszláv országokban, olvastam tudósításokban a borzalmakról, s tudom, hogy Orbán Viktor főjárványszakértő, vezető virológus, amúgy – pechünkre – miniszterelnök is, képtelen aránytévesztésben szenved, amikor a nyomorult járványt a háború rémségével együtt emlegeti.) Akkor lesz béke, ha az oltásokkal sikerül legyőzni a járványt. A számok pedig azt mutatják, hogy mi, magyarok jól teljesítünk a harcban. Az uniós átlaghoz képest mindenképpen jobban. (Eltekintve a halálozások ijesztően magas arányától, a fertőzés terjedésének gyors ütemétől, az intenzív kezelésre szorulók nagy számától.)

A vakcinabeszerzések ügyéről ismét megtudhattuk:

„Egy ország volt, aminek helyén volt a szíve: azok mi vagyunk” – mondta Orbán – emlékeztetve, hogy a migrációs válságban is a magyar kormány épített elsőként kerítést, és mindenki nekünk esett. Aztán jöttek más nemzetek utánunk. Ugyanezt történt a vakcináknál is szerinte. A brüsszeliek is hibázhatnak, ezért szereztünk be keletről vakcinát, és mindenki nekünk esett. Aztán jöttek más nemzetek utánunk. „Szerintem jól döntöttünk”, summázta.

Csakúgy, mint Gruevszki

(Orbán Viktor mindig jól dönt. Az EU közösen megrendelte a vakcinákat, a szállításokat pedig minden ország saját szerződései szerint maga szervezte meg. A hibákért minden felelősséget az EU-ra lehet kenni. Ez a migrációs badarság pedig rendre viszszatér a miniszterelnöki igehirdetésben. De éppen mostanában böngésztem kissé a statisztikákat, s rájöttem: vannak jó migránsok és vannak rossz migránsok. Hogy melyik mikor milyen minősítést kap, azt természetesen János evangelista legújabb kori magyar megszemélyesítője dönti el. Merthogy a KSH statisztikája szerint 2020-ban Magyarországon összesen 200 ezer külföldi élt, csupa jó migráns, itt dolgoztak vagy élvezték nyugdíjukat, esetleg menekült státusukat, mint Gruevszki. Az európaiak vannak a legtöbben, de van már vagy 20 ezer kínai is. És ha itt lesz egyetemük, /nem bánom, legyen, csak ne a ferencvárosi diákváros helyén!/, akkor még többen lesznek a jó migránsok. S ha Rogán Antal esetleg ismét piacra viheti a letelepedési kötvényeket, bárki, akinek pénze van, ide költözhet szép országunkba, nem kell hozzá hatósági erkölcsi bizonyítvány.)

A kormány félig-meddig megtagadja magát?

Hanem most éppen egyszer talán valóban jól döntöttek, merthogy ugyan április 19-től kinyithatnak az iskolák, de egyszerűbb, ha a középiskolák csak május 10-én nyit-nak ki. Csak írásbeli érettségi lesz, mint tavaly. (Úgy látszik, a kormány félig-meddig megadta magát a józan észnek, habár az általános iskolák sorsa még nem végleges. Ez biztató a jövőre nézve, mert ha elég sokan fenyegetik lázadással a főgórét, ő meghátrál, mielőtt kitörne az igazi balhé. Érthető: nyakunkon a választás!)
Ami a baloldaliak közös, oltásra buzdító videóját illeti, annak nem hisz a miniszterelnök, hiszen a gonoszok éppen hogy törvényt hozattak volna az Országgyűléssel, hogy az orosz és a kínai vakcinát ne lehessen felhasználni. “A baloldal oltásellenes!” – jelentette ki Orbán Viktor. Az baloldali képmutatás, hogy magukat beoltatják, az embereket meg lebeszélik. (Aprócska részlet, hogy az orbáni dorgatóriumból kimaradt a tény: az ellenzék addig opponálja az orosz és a kínai vakcina felhasználását, amíg az Európai Gyógyszer-ügynökség azokra nem ad ki engedélyt. Hanem hát Orbán Viktort a tények soha nem nem zavarták állításaiban.)

Les-gól?

Petry Zsoltnak, a Hertha volt kapusedzőjének elbocsájtása kapcsán Orbán Viktor két dologban is fontos nyilatkozatot tett: azt az általános következtetést vonta le, hogy a liberális politika ma Európában elnyomó politika, hangadói az ellenük szólókat meg-büntetik. És különösen fontos, hogy itt egy magyar emberről van szó, szóval ez elvi kérdés is Orbán szerint. „Petry Zsolt nincs egyedül, mindannyian vele vagyunk” – tette hozzá.

(Az európai liberális politika természetét illető megjegyzéssel nemigen érdemes foglal-kozni, az egyszerűen vegytiszta badarság. Az a következtetés persze adódik, hogy Or-bán Viktor ismét tanújelét adta Európa-ellenességének, de ebben nincs semmi újdon-ság. Ám hogy Petry Zsolt magyar mivolta miatt eleve mindannyiunk támogatását élevezi, az bizony nagyon aggályos mondat. Szóval ha valaki magyar, mondhat bármit a világon, mi mellette állunk? Ez sem így, sem úgy nem igaz! A nyilasok/nácik/ szellemi örököseit mi, európai magyarok nagyon sokan megvetjük. Orbán Viktor pedig például Soros Györgyöt, valamint az Európai Parlament baloldali magyar képviselőit nem kedveli – most jut eszembe, a Fidesz a baloldalt már egészében kitagadta a nemzetből.)

De azért van, amiben egyet értünk a miniszterelnökkel

Még a sport iránt nem igazán érdeklődők is szeretik a mi fiainkat és leányainkat, akik világversenyeken elért sikereikkel dicsőséget szereznek nemzetünknek. (Habár a magyarok többsége fölöttébb sokallja a fideszes vezetők sportmániáira költött milliárdokat.) S abban is igaza van a miniszterelnöknek, hogy oltani kell, mindenkinek jár a védelem, azoknak a félnótásoknak is, akik a butaság szabadságával élve nem engednék magukat beoltani! Ez bizony eléggé korlátozott egyetértés, de az adott személy erkölcseit és politikai csőlátását értékelve valamivel talán mégis több a semminél. Csak távozzon végre békével, hadd legyenek nyugodtak legalább az emberek péntek reggelei!

Kapcsolódó

Európa

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük