A legnagyobb elismerés, ha magunknak osztunk díjat! – A Pesti Srácok és a Mediaworks munkatársai ítéltek oda díjat a Pesti Srácok és a Mediaworks munkatársainak

Ez a tuti díjosztás! Nem zavarnak be az ostoba megmérettetéssel járó izgalmak, a versengés érzése mégis megmarad. Lehet majd mutogatni a mit sem sejtő kisgyereknek otthon, -ajánlatos ezt minél hamarabb megtenni, mert idővel, ahogy cseperedik, előfordulhat, hogy kérdéseket tesz fel- lehet rá hivatkozni és alkalmas lehet arra is, hogy jövőbeli „komoly” megbízásokat is elnyerhessen vele a tulajdonosa.

Jótollú magyar újságíró díj

Harmadszor adták át a Nézőpont Intézet alá tartozó Médianéző Központ 2019-es alapítású díját, a Jótollú magyar újságíró díjat – közölte a Nézőpont honlapján szerdán. A fiatal, ám annál rangosabb elismerést március 15-én szokták átadni, ám a pandémia áthúzta a terveket, június 30-ra kellett halasztani az átadást.

Rangos díjhoz rangos zsűri dukál…

Az odaítélő kuratóriumban helyet kapott a közmédiás Nagy Katalin (Magyar Rádió + Orbán Viktor minden hétfői „kérdezője”), a kormánybarát lapokat tömörítő Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője, Néző László, a kormánybarát Pesti Srácok újságírója, Szarvas Szilveszter, valamint a két korábbi díjazott, a kormánybarát HírTV-ből Gajdics Ottó és Szentesi Zöldi László  az ugyancsak kormánybarát műsorvezető, újságíró, főmunkatárs.

Döntésük alapján az idei díjakat Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, valamint Villányi Károly, a Mediaworks hírcentrumának főszerkesztője vehette át.

Mráz Ágoston Sámuel a kormánybarát Nézőpont Intézettől így méltatta a vesztes sajtóperekkel sűrűn illetett Pesti Srácok főszerkesztőjét:

élő bizonyítékává vált annak, hogy a jobboldali médiamunkások nagy dolgokra is képesek. Nem csak kiválóan végzik a munkájukat, hanem fejlődni, alkotni, előre lépni is tudnak, ezzel pedig csattanós választ tudnak adni azoknak, akik a média pluralizmusért aggódnak.

Huth elmondta,

„abban a közegben érezheti magát, amelyben mindig igazán otthon volt”, a konzervatív média pedig egy „nagyon felszabadult, nagyon jóhangulatú, nagyon összetartó, rengeteget dolgozó közösség”, aminek hálás, hogy a tagja lehet.

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója Villányi Károlyt méltatta,

aki mindig hibátlanul végzi feladatát és az elsők között távozott a G-nap után irányt váltott Magyar Nemzetből.

Villányi is köszönte  az elismerést, no meg hogy

„ekkora csatazajban is meghallják és észreveszik az embert, tudják, hogy van, létezik és dolgozik.”

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

Forrás

Hagyomány, az hagyomány! (Egy kis múltidézés)

A morális fölényben álló lakájmédia dolgozói 2020-ban is kaptak egy kis hátbaveregetést.

Publicista kategóriában Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa kapta az elismerést – ő saját berkein kívül legutóbb azzal keltett feltűnést, hogy beleszállt a kulturális törvény elleni tüntetésen beszédet mondó Pintér Bélába. „A színház alapvetően kritikus, ellenzéki, vagy ha nem az, akkor kurva unalmas és hazug” – mondta többek között a színész-rendező beszédében. „Elavultatok, Pintér Béla!” – vágott neki vissza Szentesi Zöld a 888 hasábjain. „A jó színház ugyanis nem ellenzéki vagy kormánypárti, hanem esztétikai, művészeti értékén ilyen vagy olyan. Ha nektek a jó színház ellenzéki és lázító, akkor fogalmatok sincs a művészet mibenlétéről. Azt hiszitek, hogy muszáj forradalmat támasztani állandóan, és nem veszitek észre, hogy milyen kopottak és öregesek vagytok” – írta publicisztikájában, díjához tehát kétség sem férhet.

Szentesi Zöldet így méltatta akkor Gajdics Ottó:

a díjazott azok közé tartozik, akiknek „soha nem voltak problémái az identitásával”. Szentesi Zöldi László „minden mondatán átsüt a magyar nemzet sorsa iránti felelősség, a haza feltétel nélküli szeretete, az anyanyelv ápolása és a szülőföld tisztelete.”

Újságíró kategóriában Swendt Pál, a Magyar Nemzet belpolitikai szerkesztőségének munkatársa vehette át2020-ban az elismerést. Swendt bűnügyi tudósítóként dolgozott a Magyar Hírlap, a Napi Gazdaság, a Magyar Idők, majd az újjáalakult Magyar Nemzet munkatársaként.

A díj célja, ha eddig nem lett volna viágos:

A tavaly alapított díj célja, hogy olyan újságírók munkáját ismerjék el, akik valósághű, tényszerű cikkeikkel, riportjaikkal hozzájárulnak nemcsak a közvélemény tájékoztatásához, hanem az újságíró szakma hagyományos értékeinek megőrzéséhez is

– írta az MTI, aminél csak Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója tudott jobbat mondani:

„Ez a díj elsősorban a bátorságról szól.”

Magyar Narancs (2020)

 

díj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük