A legszebb ajándék!

Szombaton ismét megtettük a szokott köröket. A listánk alapján felkerestük a családokat, és egy-egy csomagot adtunk át – kezdte beszámolóját Lipcsei Andrea, a Morzsaparti Egyesület vezetője.

“Egyik kétgyermekes családnál nagy meglepetés várt

A nagyobbik fiú, aki egyébként is mindannyiunk kedvence, azt kérte hunyjam be a szemem, forduljak el. Így tettem, s vártam mi következik. Amikor megfordulhattam, a kisfiú átadott egy szál tulipánt, megpuszilt, és annyit mondott,

mindig nagyon várlak, szeretlek.

Bizony könnyeket morzsolgattam a szememben,

mert ennél aranyosabb, emberibb, egy életre szóló emléket még nemigen kaptam, leszámítva a családomat. Nagyon szeretném, ha Ferike ki tudna törni a mai élethelyzetéből, mert okos, talpraesett, ügyes kisfiú. Nem tehet arról, hogy szülei szegények. De látom, szeretetben nevelik a két gyerkőcöt, amit tudnak -ha szűkösen is- megadnak nekik. A mi segítségünkre a jövőben is számíthatnak, amit tudunk megadunk. Szeretném hinni, hogy Ferike még sokra viszi az életben, és boldog felnőtt élete lesz, amikor a mostani nélkülözés csak egy rossz álom lesz számára.

Vigyázok magamra Ferike, jövő hét elején találkozunk!

A debreceni Morzsaparti csapat hetente háromszor teszi meg az immár megszokott körútját

Erről nem teszünk fel folyamatosan fotókat, mert nem ezen van a hangsúly, hanem a segítésen.

A fontos, hogy az érintett családok tudják, számíthatnak ránk.

 

(a fotók az első Morzsapartin készültek, még februárban)

A családok mellett, lehetőségeinktől függően a város két hajléktalan szállójára, és egy nappali melegedőbe is viszünk élelmiszert. Most is azért írunk, mert ahhoz, hogy még több családnak segíteni tudjunk támogatást kérünk.

Sajnos a helyi Élelmiszerbank nem fogadott el bennünket partnernek, így ahogyan eddig is az emberek jóérzésére, és saját erőnkre támaszkodhatunk.

Senkit sem hagyunk magára, akinek vállaltuk a rendszeres támogatását.

  • tartós élelmiszert korlátlan mennyiségben
  • gyermekruhákat.

Nagyon sok család keres bennünket, sajnos nem tudunk mindenkinek segíteni

Fogjunk össze, mutassuk meg, hogy a bajban is képesek vagyunk szolidárisak lenni azokkal, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán.

Elérhetőek vagyunk: morzsapartydebrecen@gmail.com email-címen.

Hálásan köszönünk minden segítséget, támogatást előre is. Mutassuk meg közösen a szeretet, az emberség erejét – zárta sorait Lipcsei Andrea.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük