A “liberális eunuch kukac” is magyar – ha tetszik, ha nem

Világbajnoki döntőt játszani biztosan felemelő érzés lehet és bár nézetem szerint a második a legnagyobb vesztese egy versenynek, – bocs, Horvátok, ez független tőletek – be kell látni, hogy 24 olyan ember állt, futott, rúgott vasárnap a focipályán, akik mind a világ legjobbjai. Ezt meggyalázni holmi nacionalizmussal, rém gusztustalan! Kár feledni, hogy ez bármilyen népszerű is csak foci és nem liberálisok és illiberálisok világméretű harca.

Hogy jön ehhez Hollik, meg a többi Fideszes?

Micsoda pofátlanság, arrogancia, ostobaság egy nemzetek közt zajló világesemény kapcsán előhozni az Orbán által kreált őrületet? Honnan veszi a bátorságot néhány közpénzen kitartott, kerítésen belül, kizárólag a Fidesz-táborban elismert politikusnak látszó, vagy újságot író, hogy szájára vegye országa több millió lakóját? Miért nem háborodik fel ezen mindkét tábor? Még mindig nem értik, hogy holnap bárkiből lehet a kipécézett?

Lattmann Tamás Facebook oldalán ezt írta:

Lendvai Ildikó közösségi oldalán karikírozta ki a helyzetet, amin nem biztos, hogy még mindíg elnézően mosolyognunk kellene:

Mindig tanul az ember a kormánysajtóból, de különösen a 888-ból.

Sajnos néha azt választom, hogy inkább hülye maradok, de ez hiba. Most pl. tőlük tudtam meg, hogy a focikedvelők és a nem különösebben érdeklődők között valójában politikai választóvonal húzódik. Eddig azt hittem, hogy egyik sem bűn és nem is erény, de tévedtem. Kiderült, hogy aki nem futballrajongó, az

“liberális eunuch” illetőleg “liberális kukac”.

Eszerint a focinézők pedig mind az antiliberalizmus zászlóit lengetik, valamint elkötelezett hívei az illiberális államnak. Ezt szívesen megmondanám a családomnak, de várnom kell vele, mert  ezek a megátalkodott liberálisok, most a VB döntőt nézik  és  nem lehet levakarni őket a képernyőről.

Ráadásul a dolog már az iskolában eldől:

“amikor a liberális kukac szipogva, szemüvegét igazgatva nyomorgatta tamagocsiját, egy-egy osztálytársa néha hátbaverte, hogy törölje meg már az orrát, mert csöpög”.

A liberális kukac ill. eunuch felnőtt korában onnan ismerszik meg, hogy beesett vállai vannak, “továbbra is egy progresszív utópia lázálmában él”, ezáltal “egy egyre szűkülő és öregecskedő haladó szekta” tagja.

A politikai feladat világos:

“a vb-döntőt nézzük minél többen, minél hangosabban, hátha a liberális kukacok visszabújnak a föld alá.”

Izgatottan várom a lap további útmutatását az összefüggésről a kereszténydemokrácia és a jégtánc, az euroszkepticizmus és a fallabda, esetleg a radikális szélsőjobb és az agyaggalamb-lövészet között. Hátha van azért menekülési útvonal a liberális kukacok számára is. Persze, csak miután megtörölték az orrukat.

FRISSÍTVE! Hollik a VB döntőről: “egy bevándorlóország játszik egy nemzeti identitására büszke, keresztény országgal…”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük