A limonádé archetípusa —  Kásler doktor agya-tája

Amíg a nép a származás archeogenetikai részleteivel bíbelődik, nem figyel kellő óvatossággal arra, hogy 1250 forint egy bodzás limonádé a FideszNER kezében lévő siófoki plázson. Rab László összefoglalója a 28. hétről.

A sztyepp’táncos nép

Hatalmas szkíta nép leszármazottai vagyunk, egészen tutibiztosan hunok Baskíriából, ezt jelentette be Kásler doktor egy pénteki munkanapon, győztünk. Hirtelen minden megváltozott, vége lett annak, hogy amikor a magyarok még gatyaszáron szartak, más népek már magnachartákat csináltak. Nagy nép vagyunk megint, ki tudja hányadszor, újabb szabadulásunk halbűzös finnugorságunktól megment bennünket attól a kényszertől, hogy modern bandaként kellene együttműködnünk európai szomszédainkkal és globális technológiai partnereinkkel.

Portyázhatunk tovább

Fürkésznépünk diadalt arat, ünnepeljünk, mintha Csaba királyfi visszajött volna keletről. Hálistennek megint lett új múltunk, miként a két világháború között. Milyen drámai ismétlődés ez: már megint nem vagyunk jelentéktelenek a világtörténelemben, hanem mi vagyunk a Janik. Ősi nép fattyaiként jogunk van a vasalatlan nadrághoz! A sztyeppe szabad csikaszkölykei, íme, itt az archeogenetikai bizonyíték, rágjátok! A szélfútta, kósza nacionalizmus ideje érkezett el újra, a beteg elit nehányszor már belevonszolta ebbe a zsákutcába szerencsétlen sorsú alattvalóit: származni tudni kell! Pénteken lettünk nagy nép, munkaidőben. Mindjárt ki is aggatom a farkamra a tarsolylemezt. Könnyebb lesz így elviselni az előttünk álló gyötrelmeket.

Bekajolják a gazdadumát

A kormányzás nem megy a Maxinak, ezzel jó tíz éve felhagyott, van helyette a nyögetes propagandaháború, melynek lényege a pimaszság, amivel saját táborát ingerelni és (egy puli veszett el benne) terelgetni tudja. A nyár elején elég volt ehhez egy üveg kovászos uborka (mondjanak még egy országot, amelyet ilyen baromságokkal vezetni lehet), ehhez kapcsolódik most a nyöget, miszerint a magyar férfiember archetípusa a gazda. Rágjuk napok óta a buborékban, hülyeség az egész, a fasiszta Gömbös e tekintetben mindent elmondott a harmincas évek elején, a régi beszédeket emelik le a polcról a Maxi fürkészportyászai, ki lehet velük húzni pár hónapot kormányzás nélkül, kajolja a nép: “Csak az a nemzet lesz erős, amely politikájában a gazdatársadalomra és életében a falura támaszkodik, mint amely megőrizte a maga szűzies erkölcseit” – mondta volt Gyula, ennek pandantja most a Maxi gazdanyögete, nem kell semmit megfejteni, az Orbán-rendszer olyan egyszerű, mint a faék. Tudjuk 2008 óta, hogy eredeti, modern vízió nélkül kell kommunikatíve szopatni a népet, nagyjából ez Orbán életművének foglalata, megfejtésre, tudásra a juntásodó tolvajrendszer magyarázatához nincs szükség. Csak érteni kell, és mindjárt tudjuk, mit miért lógatnak be az egércsapda körül szaglászó, pipiskedve és ágaskodva szaglászó áldozat orra fölé.

Vegyünk rá konkrét példát

Zeniten a Kaleta-ügy, mely Borkai kartárs súlyos dugogatásain is túlmutat, égeti a fidesz vékonyka bőrét, napszúrásveszélyt érez a kovászosuborka-team, rá kell erősíteni, mert még a végén azonosítja a fidesztalibánt a nép a gyermekpornó-nézdegélést olcsón megúszó nagykövettel. Orbán Viktor magyar miniszterelnök perui megbízottjával, aki hosszú éveken át megtestesítette a Fidesz-kormányt Dél-Amerikában. “Az enyhe ítélet annak a bizonyítéka, hogy se az ügyészség, se a bíróság nem áll a kormány befolyása alatt” – mondta mégis a Maxi, melyet majd kiegyenesített kaszájú ballib értelmezőnépek kezdenek cincálni, keresik benne az értelmet, cáfolják majd a megmondátorok, amit én már nagyon unok.

A dolgok összefüggnek, nem is akárhogy

Mert időben megtudták, hogy az amcsik leakasztották a gyermekpornó-torrentező (mert ez a lényeg, így lehetett lefülelni) Fidesz-nagykövetet, eltelik egy év kussolással, nehogy kiderüljön (ld. Borkai-ügy), aztán hazacsempészik nagy suttyomban (nehogy kiderüljön), amikor pedig felfüggesztet kap, tíz évre titkosítják az aktáját. És a lejárt szavatosságú Kocsis Máté meg Deutsch Tamás azon a héten kezd váratlanul “undorodni” az ügyecskétől, amikor pedig a 133 bátran megszavazza, hogy a szegregált oktatásban részeltetett gyerekek a jövőben ne kaphassanak állami kártérítést azért, mert bántották őket (ld. Gyöngyöspata), hanem inkább lehetetlen módon (mondjuk huszonvalahány éves korban, amikor esetleg megnyerik a pert) visszamehessenek az áltisk hatodik osztályába. Így undorodnak ezek a gyermekbántalmazás ellen. Meg úgy, hogy nem kell nekik az isztambuli egyezmény. Miről beszélünk? És akkor a Maxi bemaxolja (mert ráég a gyalázat, mint Borkai csikólátása idején), hogy enyhe az ítélet? Ne marhuljunk már meg teljesen, emberek. Hány és hány ügy lehet még, amelyet soha nem ír meg senki, mert kedves az élete? Csak én három-négy olyanról tudok, mely magasrangú Fidesz-politikusról szól, de még a Rogán-helikopterezéssel meg Matolcsy várbéli lakásbulijától sem visszariadó Népszabadság se merte megírni, mert a 100-110 százalékos bizonyítottság is kevésnek bizonyult.

A Balaton lett a riviérájuk

Jönnek most azzal, hogy eljátsszák: undorodnak Kaletától? Álljon már meg a násznép. Hát nekem, a csökött balliberátornak arról is Orbán Borkaija (mert ő ugyanúgy az övé, mint Kaleta, bárhogy szeretné magáról levakarni őket) jut eszembe, amikor azt mondja, hogy több Balaton, és kevesebb Adria. Az Adriáról a yacht jut eszembe, amint Orbán embere éppen kinéz a kajütablakon (távolban egy merész tivornya). Abban bízik, mert mind ebben reménykedik, hogy ha valami kiderül, úgyis elsikálják. Mert ehhez nagyon jól értenek.

Apropó Balaton

Ezerkétszázötven pengőforintért mérték a siófoki plázson a bodzás limonádét, 1100 volt a héten egy hotdog, és 600 forint a diszkontban 50 forintért vehető natúrakva. De mégis menjünk inkább a NER által ellopott Balatonra, alukáljunk Lawrence és a nem közszereplő vejkó kempingjeiben, kikötőiben, este menjünk a fideszcsávók által üzemeltetett éttermekbe, rendeljünk a kék nadrághoz barna cipőt viselő fidesz-borászatok ihatatlan lőréiből, melybe a szőlőkarót is beledarálják, hogy gyorsabban be lehessen hozni a korona által kizuhant évad hasznait. Az ugyanis, hogy a takarítónő elveszítette az állását és az ápolónő nem kapta meg mégsem az áprilisban beígért jutalmat, teljesen rendben van. De hogy a fideszbarnacipős yuppigyerekek ne tudják a milliárdos hasznaikat bezsebelni, teljességgel kizárt. Abba ugyanis belenyekkenne a rendszer.

A bodzás NER-limonádé receptje egyébként a következő: végy egy fél liter csapvizet, tégy bele egy kávéskanál cukrot, önts hozzá pár csepp agyoncukrozott, műanyag flakonban árult bolti bodzaszörpöt, nyomj puszta kézzel bele három jégkockát, és vidd ki a napra. Mondd a parasztnak (a férfiember archetípusának), hogy ez van, 22 után is ezt kell szeretni. Ilyen az egész rendszer: ócsó (mert egy adag ilyen limonádé 4-5 forintból könnyen összehozható), viszont pofátlanul és irgalmatlanul sokba kerül.

Ez az ingerlő 28-as foglalata, jöjjön a derűsebbnek tűnő 29-es. Úgyse lesz az.

 

Rab László

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük