A maffiaország törvény előtti egyenlősége —  Ambrózy Áron vs. Dr. Brenner Koloman

Ambrózy Áron, a Pesti Srácok című fideszes, bíróság által elrendelt helyreigazítások közzétételére szakosodott, jobboldali szennylap újságírója facebook posztban tette közzé: ha már nem lesz képviselő a jobbikos Dr. Brenner Koloman, és megszűnik az “előjoga”, akkor “bizony megkeresem és a szart is kipüfölöm belőle.”

Dr. Brenner Koloman törvényesen megválasztott képviselő, az országgyűlés alelnöke

Mi történik ezután? Semmi. Ambrózy tovább köpköd békésen, senki nem zavarja. A mi közpénzünkből odatolt pénzekből jól megél. Sőt, szerintem nem tévedek, ha azt mondom, hamarosan előléptetik a Fidesz média egyik fő csahosává. Persze jó pénzért!

Ezért kénytelen vagyok felhívni a figyelmet néhány alapvető törvényi előírásra:

A magyar Btk.310.§-a szabályozza a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményét. Eszerint aki a a hivatalos személyt eljárása alatt vagy emiatt bántalmazza stb., egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Aki pedig hivatalos személy elleni erőszakra irányuló előkészületet követ el, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő! Előkészületnek minősül, ha valaki a bűncselekménye elkövetésére ajánlkozik, vagy vállalkozik.

A képviselő, de különösen az országgyűlés alelnöke pedig hivatalos személynek minősül. Tehát ha mást nem is, de egy hatóság általi begyanúsítást simán megér ez az ügy! Ha én írtam volna ilyet az ugyancsak hivatalos személy Orbán Viktorról, akkor már másnap elvitt volna a TEK!

Az sem mentesíti a bűncselekmény elkövetése alól, hogy megvárja, amíg megszűnik a képviselői megbízatás

Mert a törvény szerint az is bűncselekmény, ha hivatalos eljárása, politikusi, képviselői tevékenysége miatt történik a bántalmazás akár 10 évvel később. Nem kell tehát hivatalos személynek lennie a verés megtörténtekor, a törvénysértés így is megvalósul.

De nem hallunk a sajtóban arról, hogy Ambrózy urat akár egy rendőr is megkereste volna?! A rendőrségnek van internetfigyelő szervezeti egysége. Mit csinál vajon? A Nemzetbiztonsági szolgálatoknak ugyancsak kötelessége az internet figyelés, a jogállam megőrzése, az állami szervek, a képviselők biztonságának szavatolása. Mit csinál vajon? A Központi Nyomozó Főügyészségnek, amely Polt alá van rendelve, jogszabály szerint kötelessége a képviselők sérelmére elkövetett bűncselekmények elleni fellépés. Mit csinál vajon?

Na és a Molnár Gyula ügy!

Emlékszem, amikor néhány éve, a Fidesz uralma alatt az országgyűlési képviselői választások előtt pár nappal Molnár Gyulát, az MSZP akkori budapesti elnökét, aki toronymagasan esélyes volt a győzelemre, a választás előtt pár nappal a sajtó jelenlétében ügyészek mentek őrizetbe venni rendőrök kíséretében. Pedig az ügyésznek ez nem feltétlenül kötelessége. De mutatták magukat! Hűek a rendszerhez! Molnárt a bíróság később bűncselekmény hiányában felmentette, azonban a választást így elbukta, győzött a Fidesz.

Nemrég egy 64 éves szerencsi nyugdíjas férfit vittek be a rendőrök rémhírterjesztésre hivatkozva,

mert a facebookon zsarnoknak nevezte a név szerint meg nem jelölt Orbánt.Továbbá leírta, hogy Vezérünk a járvány korábban bejelentett csúcspontjára időzítette a kijárási korlátozás feloldását. Pedig csak 19 lájkot és 11 megosztást kapott.

Ez tehát a magyar jogállam!

Mit csináltok ti emberek? Mi a jó büdös francra tettetek ti esküt? Az országra, a törvényességre vagy a Fidesz elvetlen, seggnyaló szolgálatára? A választ rátok bízom! Meg a magyar népre, aki majd ítéletet mond rólatok hamarosan!

(Cikkünk szerzője jónevű ügyvéd – szerk.)

 

Ambrózy

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük