Tudta, hogy az Ön támogatásával orvoslakásokat adtak át Csíkszeredában?

A magyar állam támogatásával felépített orvoslakásokat adtak át szombaton Csíkszeredában. A 440 négyzetméter alapterületű, három lakást magába foglaló épületegyüttes kialakítása a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, illetve a marosvásárhelyi Studium – Prospero Alapítvány közbenjárásával valósult meg mintegy százmillió forintból.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az átadó ünnepségen méltatta a marosvásárhelyi alapítvány két évtizedes tevékenységét. Mint fogalmazott, az alapítvány úttörő munkát végzett a külhoni magyar közösségért.

“Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az orvosaink itthon maradjanak, jól érezzék magukat, családokat tudjanak vállalni és gyermekeket nevelni. Elsősorban a családokat támogatva tudjuk elérni, hogy szülőföldjükön boldoguljanak az emberek”

– idézte az államtitkárt a szekelyhon.ro.

Vass Levente, a Studium – Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke az átadóünnepségen rámutatott, olyan családi házakat álmodtak meg, amelyek hosszabb időre, 5-10 éves időtartamra biztosítanak otthont egy háziorvos, szakorvos vagy művész és családja számára.

A lakhatási támogatás segíti a szakembereket, hogy itthon tervezzék jövőjüket, alapítsanak családot.

Méltatta a magyar kormány jól végiggondolt, egységes támogatáspolitikáját, amellyel a külhoni magyar közösségeket segítik, bátorítva a szülőföldön való boldogulást.

A Studium – Prospero Alapítvány eddigi húszéves tevékenysége alatt Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben, illetve most Csíkszeredában épített orvosi és művészi lakásokat. Jelenleg Gyergyószentmiklóson, Borszéken és Krasznán zajlanak az alapítvány finanszírozásával építkezések.

Háttéranyag a honlapról a magyar államtól kapott díjakról:

Nemzeti jelentőségű intézmény

A Magyar Külügyminisztérium 2010 áprilisában Kolozsváron adta át a nemzeti jelentőségű intézmények számára készített réztáblákat. A Studium Alapítvány a felsőoktatás színvonalának fejlesztése érdekében, valamint a magyar egészségügyi rendszer fejlesztése érdekében kifejtett következetes tevékenysége elismeréséül kapta meg a kitüntetést. A táblát a szakmai és szellemi fejlődés, gyarapodás bölcsőjének, a Studium Orvosi Szakkönyvtár bejáratánál helyeztük el.

Magyar Termék Nagydíj

A Magyar Termék Nagydíj egy szakmai, kitüntető cím olyan áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek elismerésére és díjazására, amelyek tevékenységük során elkötelezettek a minőség iránt, törekednek annak megtartására. 2013-ban 16. alkalommal adták át a különböző kategóriájú díjakat.

A Magyar Termék Nagydíj Régiók Díja Különdíj egy külön elismerés, melyet legfeljebb három, a Kárpát-medencében, Magyarország határain kívül tevékenykedő szervezet kaphat meg. Ezzel a díjjal azt jutalmazzák, hogy az adott szervezetek kiváló minőséget biztosítanak és elkötelezettek a hagyományok tisztelete, a környezet védelme és a magyarság eszméje iránt is. A díjat elsőként a Studium Alapítvány nevében Dr. Vass Levente, kuratóriumi alelnök vehette át ünnepélyes keretek között Budapesten, az Országház Felsőházi termében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük