A Magyar Cserkészszövetség a Betyársereg ifjúsági szervezete..?

A züllöttség pofája tán éppen akkor a legundorítóbb, mikor ájtatoskodik.

Valóban keresztények?

Az ember olvas – aztán formátlanul buknak ki a kérdések: kik, mik, hogyan, miért és legfőképpen: meddig még?!

Honnan az istenből került elő ebben a kis országban ennyi „régivágású keresztény” szemét ember? És milyen hatalom az, amely támogatja őket?

Nem zártkörű gittegylet

Micsoda istentelen gazember, aki ezt üzeni:„Ez a tábor bensőséges lesz, csak a mieinknek szerveződik”?  Vagy ezt: „sem származásunk, sem hitünk alapján nem illünk a magyar keresztény cserkészek közé”?

Mert hiszen a „Magyar Cserkészszövetség” nem valamilyen zártkörű gittegylet, hanem olyan szervezet, amelynek „tagja lehet mindenki, aki elfogadja a cserkészet értékeit”… Ezért is kapnak tetemes összegű közpénzből nagylelkű támogatást, s alighanem ezért segíti őket az Európai Unió is…

„Kirekesztény ország”  lettünk

Nem vagyok személyesen érintett: ha volna megfelelő korú gyermekem, sosem küldeném a cserkészekhez. S ha mégis, egy ilyen információ ismeretében megpróbálnám őt kivenni onnan. Keresnénk magunknak „olyan szervezetet, amelynek szervezeti kultúrájába jobban beleférünk”.

„Kirekesztény ország” lettünk: választhatunk a gyűlölködés ocsmány, torz vagy ájtatos pofája közül. Engem az utóbbi jobban irritál.

Ránk férne egy alapos nagytakarítás – még mielőtt egyetlen bűzlő szemétdombot csinálnak az országból a „régivágású keresztények”, más fanatikusok és gazemberek.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük