A magyar ellenzék győzelmi esélyei, avagy már Strasbourg is felébredt!

Amikor Orbán nyert még a normális választójogi törvény alapján 2010-ben, akkor szinte mindjárt jelentősen módosították a jogszabályt. Emlékezetem szerint szocialista, ellenzéki politikusok azonnal a Strasbourgi Bírósághoz fordultak arra hivatkozva, hogy a módosítás a Fidesznek kedvez, ezért sérti az általános és egyenlő választójogot.

Strasbourg elutasította a keresetet

Lényegében arra hivatkoztak, hogy a Fidesz valóban kétharmadot szerzett, valóban módosították a törvényt. De tessék kétharmaddal nyerni és akkor erre mindenkinek lehetősége nyílik. Az ellenzéki pártok is elvihetik a híveiket szavazni. Mindenkinek joga van meggyőzni az embereket, hogy rá voksoljanak. Ebben most a Fidesz volt a jobb. Nincs itt semmi látnivaló, mondta az uniós bíróság.

Látható volt az, ami más téren is megmutatkozott. Fogalmuk sincs arról, hogy Magyarországon mi történik. Ekkor Merkel, majd Weber még lelkére ölelte Viktort, az ő nagy barátjukat, harcostársukat az Európai Néppártban.

Nyugat-Európa, elsősorban Németország a saját érdekeit nézte, azt, hogy Orbán a német autógyártókat, fegyvergyártókat tömte pénzzel és ezzel megváltotta a Merkelék prostituált és feltétlen támogatását.

Mikor ezt az strasbourgi döntést olvastam, akkor egyértelműen lejött a gondolkodás mássága

Aki ezt az ítéletet kihirdette, az úgy gondolkodott, hogy nálunk is minden úgy működik, mint ott. Van egy független közigazgatási szervezet, egy törvények alapján működő parlament, valamit egy minden körülmények között pártatlan és független igazságszolgáltatás. Ezek a Montesquieu hatalom megosztási elvének megfelelően kellő ellensúlyt biztosítanak minden hatalmi kizárólagosságra irányuló kísérlet ellen.

Ebből látszott, hogy sosem éltek Európának ezen a felén.

A döntést olvasva jutott eszembe az ez eset, amikor még a valóban létező alkotmányunk tartalmazta a lakhatáshoz való jogot. Egy polgár az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy akkor az állam adjon neki lakást ingyen, mert neki ehhez állampolgári joga van az alkotmány szövege szerint! Az abban az időben még valóban alkotmánybíróságként működő magyar Alkotmánybíróság elutasította a keresetet. Az indokolásban kimondták nagyon helyesen azt, hogy az alkotmányban biztosított jogok sosem értelmezhetők az adott ország társadalmi, gazdasági viszonyaitól függetlenül! Ha tehát a gazdasági helyzet ezt nem engedi meg, akkor nem lehet akár bírósági perrel kikövetelni az államtól, hogy adjon lakást ingyen mindenkinek.

Na erre nem voltak tekintettel Strasbourgban

Azt hitték, hogy nálunk is minden úgy működik, mint nálunk. Van kizárólag a törvényeket szem előtt tartó közigazgatás, ahol pl. egy egyszerű birtokháborítási ügyben nem a fideszes ügyfél javára dönt a jegyző, csak azért mert fideszes, ahogy ez nálunk már előfordult nem is egyszer.

Azt hitték, ha mégis van ilyen, akkor érdemes a bírósághoz fordulni és megtámadni a döntést. Nem tudták, hogy ott is fideszes érintettségűnek is mondható bíró fogja félretenni a törvény szövegét és nekik tetsző, jogtipró döntést hoznak majd jogerősen is. Pedig nem is politikai ügyről van szó!!!

Azt gondolták, hogy a parlament nálunk is tisztességesen, a házszabály és a törvények szerint működik. Nem gondolták, hogy nálunk a fideszes Tákalkotmányt is el lehet fogadtatni az országgyűléssel az alkotmányos szabályok, az érvényes házszabály totális semmibevételével, megsértésével a szavazás során, ahogy Magyarországon megtörtént.

Strasbourg azt hitte, hogy Magyarországon is mindenki meg akarja tartani a törvényeket, de különösen az állam. Ezt elqrták! Nem kicsit! Nagyon!

Ezzel adtak 12 évet Orbánnak,

hogy kirabolja az országot, ellopja az uniós pénzeket és felszámolja az addig úgy ahogy működő jogállamot. Hiába van törvény arról, hogy minden polgár szavazhat egyenlően, ha Kövérék büszkén jelentették be annak idején, úgy módosították a választókerületeket, hogy szétcseszték az ellenzékieket és megerősítették a fideszeseket.

Ha volt ellenzéki körzet, azt szétdarabolták, a fideszes részét egy másik, de billegő fideszes kerülethez adták stb.

Hiába mondja ki törvény az állami médiumok pártatlanságának, követelményét, ha a Fidesz mindenhova saját embereit ülteti az M1, M2-ben, a Duna Tévében, az MTI-nél, a Petőfi és Kossuth rádióban, a TV2-ben stb. Az írott sajtót megszerzik lopott közpénzen minden a megyében a megyei lapok bekebelezése útján stb. Az elektronikus sajtóban a lopott közpénzen és a facebookon is megy az agymosás! Tehát igaza volt a magyar Alkotmánybíróságnak, hogy a jogszabályok érvényesülése nem vonatkoztatható el azoktól a gazdasági és társadalmi viszonyokról, ahol alkalmazni kell őket. Ezért tévedett annak idején Strasbourg, amikor a választási törvény első fideszes módosításának megtámadását elutasították.

Azóta egyébként kb. negyvenszer írta át a gusztustalan Fidesz a választási szabályokat, pl. bevezetve a nekik kedvező külföldi levél szavazás rendelkezéseit, amit a napokban védett meg az ugyancsak fideszes Alkotmánybíróság döntése.

Strasbourg és az Unió végre felébredt

Elegük lett abból, hogy Orbánék minden szankció nélkül lopják el az uniós támogatásokat és így az uniós polgárok pénzét. Rájöttek, hogy írott malaszt a magyar ügyészség törvényes és pártatlan működését szabályozó törvény, ha Orbán mindenhova a saját embereit teszi, ide pl. Poltot, akik elszabotálják a törvények helyes, alkotmányos alkalmazását és nem lépnek fel a lopás ellen. Ezért vezették be az új, szankciós szabályokat, amit Orbánék hiába támadtak meg a mostani döntés szerint a bíróságon.

De mi maradtunk egyelőre ott, ahol voltunk eddig is

Nyakig a moslékban. Ha változtatni akarunk, akkor mindenkinek fel kell emelnie a fenekét és április 3-án meg kell dönteni ezt a gusztustalan, mocskos és tolvaj rendszert. Eleve versenyhátrányból indulunk a részrehajló szabályok miatt, amik nem biztosítják az ellenzéki polgárok egyenlő értékű szavazati jogának érvényesülését. De most ez van. Nincs más. Így is meg kell verni a maffiát! Csináltam már egypárszor ilyet életemben. Győzni lehetetlen helyzetben. Menni fog most is. Hajrá ellenzéki Testvéreim!

A magyar ellenzék győzelmi esélyei, avagy már Strasbourg is felébredt!

4 thoughts on “A magyar ellenzék győzelmi esélyei, avagy már Strasbourg is felébredt!

  • Csak a szokásos, sunyi, pofátlan, bolsevista típusú ellenzéki hazudozás, átverési kísérlet.
    A magyar „baloldal” csak ezekkel – hazudozás, átverés, választási csalás – képes válsztást nyerni Magyarországon. Most is ilyesmivel próbálkoznak. Ez a dolgozat is pont erről szól.
    Szerencsére az ilyesmi már régóta lepereg a magyarokról.
    Hajrá!

  • teljesen igaza van

  • Putyin is felébredt! Mi van, ha… az egész ukrajnai helyzet azt a célt szolgálja, hogy a trójai falovai, azaz O. és barátai, megerősödjenek? Mert a háború félelmet jelent, menekülteket, gazdasági összeomlást. A háború a jelenlegi hatalom megerősödését jelenti. És Putyinnak létérdeke az EU gyengítése. Mi van, ha kitör a háború, jönnek a menekültek, Orbán, persze, marad, aztán a választások után békét kötnek, és Putyin tovább gyengítheti az EU-t, végül bekebelezve a volt szocialista blokk államait? Ez csak egy elmélet részemről, de mi van, ha ez az igazság?

  • „Csináltam már egypárszor ilyet életemben. Győzni lehetetlen helyzetben. Menni fog most is. Hajrá ellenzéki Testvéreim!” En is ezt gondolom, mert mást nem is lehet. Menjünk neki az áprilisi választásnak az esélytelenek bátorságával, és nyerjünk. Hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük