A magyar kormány a medence partján – Nem fullad bele és nem szárad ki, de meddig még?

Egyre jobb és jobb érzéssel nézheti az ember a vízilabda világbajnokságon úgy a férfi, mint a női magyar nemzeti válogatott teljesítményét. Két dolog zavaró csupán: a “nagyszünetekben” az egy perces hírekben az áttételes kormány propaganda, de mindent visz a nagyon is direkt imázs-reklám a medence partján.

Van, ami kivédhető és van, ami nem

Az első zavaró tényezőt könnyű kivédeni, hiszen az ember akkor szörfözget 60 másodpercig az egyéb adókon, -dolgozzon a távirányító is- vagy kizarándokol a hűtőhöz egy újabb sörért, esetleg újratölti chipses-tálat.

Az ellen az esztétikai környezetszennyezés ellen viszont, amit a kormány a parton művel, nincs ellenszer. A medence teljes hosszában elhelyezett elektronikus hirdetőtáblákon ugyanis időről időre feltűnik a magyar címer és a kormány logója

“Magyarország kormánya” felirattal.

Ha elakarnám viccelni a dolgot, így fejteném meg a feliratot: végre Orbánék is látják, hogy áldásos tevékenységük következtében már azt is fizetett hirdetésben kell a világ tudtára adniuk, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben Magyarországnak (olyan, amilyen) de van még kormánya.  Árpád, István, Kossuth, Horthy, Szálasi, Rákosi, Kádár és Orbán népe nem csupán a lovak közé dobott gyeplővel össze-vissza száguldó, kiiktatásra váró gusztustalan társszekér Európa sztrádáin.

Felesleges cicomázkodás

Hogy valójában mit akart Rogán minisztériuma elérni a teljesen felesleges magamutogatással, nem tudni, az viszont tény, hogy nekünk ez igen sokba fáj, leginkább azzal, hogy az önfényezés kikerülhetetlen esetével állunk szemben. Az ilyen fokú gusztustalan nárcisztikus ötletre, ha még köztünk lenne Bacsó Péter, felhúzhatna egy újabb “Tanú” szintű filmet. Tény, ami tény: ilyen pofátlanul, mint az Orbán-adminisztráció, élén az egyre láthatatlanabb agit-prop miniszterrel, még Rákosi Mátyás és köre sem szívta rá magát a sportra.

Nekünk meg még a szívmelengető másodpercekben is a képünkbe tolják, hogy ez is, mint minden más szép és jó, nekik köszönhető.

Mondhatnak ezek bármit, akkor is:

Hajrá fiúk, hajrá lányok!

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük