A Magyar Vakcinát Debrecenben gyártják majd, felépül a Nemzeti Oltóanyaggyár

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy csak az a jó termék, ami magyar, legfeljebb, ami keletről jön. Az összes többi úri huncutság. Ott vannak ezek a brüsszeliek  is, még egy rendes oltóanyag beszerzést sem tudnak levezényelni uszkve 500 millió polgárnak. Mindig csak kekeckednek velünk, emlegetnek valamilyen jogállamot (rule of law).

Lefordíthatatlan szójáték

Néhány hete az ország első embere (nem, nem Áder) azt találta mondani a Pfizer-BioNTech vakcinájáról, hogy az lényegében magyar, mert hát mégiscsak egy kisújszállási asszonyság szabadalma alapján készül (mRNS). Na, de gyorsan fordult a kocka Moszkvában és kiderült, hogy a továrisok vakcinája ugyanolyan jó, hanem még jobb, mint a nyugati (gaz imperialistáké). Sőt, a “kínai vakcina” az igazi csodafegyver. Azt már csak zárójelben jegyezzük meg, hogy sokféle kínai vakcina létezik a koronavírus ellen, de ez már részletkérdés. Alegység-probléma.

Az ellenzék sem képes másra, csak és kizárólag az oltásellenességre játszik

Nem tetszik neki, hogy a Szuptnyik V-t és a Sinopharmot is csak a magyar hatóságok engedélyezték, a gonosz Brüsszelben még nem is foglalkoztak vele. A lengyelek viszont nem kérnek sem az orosz, sem a kínai vakcinából, sőt, aki ilyen oltással rendelkezik az rögtön mehet karanténba, ahogy átlépi a lengyel államhatárt. Jó lesz szólni a külügyérnek, hogy ne ebből a két vakcinából válasszon, ha még utazni szeretne Varsóba.

Hová lett a lengyel magyar barátság?

A miniszterelnök szerint azért volt szükség az orosz és a kínai vakcina gyors engedélyeztetésére, mert nem késlekedhetünk és egy vagy két hét is számít. A kormányfő ugyanis “emberéletekben méri” a védekezés sikerességét, ami lássuk be egyre siralmasabb képet mutat.

De nincs minden veszve!

Ha már nincs elegendő elérhető vakcina, akkor majd gyártunk magunknak. Palkovics László mindenhez (is) értő miniszter csütörtökön bejelentette, hogy a jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus elleni vakcina gyártása Debrecenben.

Palkovics László és Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. Fotó: Kandert Szabolcs/Dehir.hu

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora szerint van ok a bizalomra, hiszen a magyarok a két világháború között is megmutatták, hogy tudnak gyógyszereket gyártani.

Egy vakcinagyárat az egyetemre telepíteni rendkívül jó gondolat, hiszen láttuk az Oxfordi Egyetem AstraZeneca kooperáció sikerét is. Mi az ország egyetlen oltóanyaggyárával kötöttünk szövetséget, ez alapozta meg az, hogy az akadémiai tudás könnyen technológizálódjon.

A koronavírus elleni vakcina kapcsán úgy fogalmazott, már az állatkísérleti fázison túl vannak, így nem optimista prófécia, hogy 2022 végére kész lesz a magyar vakcina.

A készülő vakcinával Magyarország egész Közép-Kelet Európa lakosságát képes lesz kiszolgálni.

Nem aprózzuk el a dolgot

A kormány döntése értelmében Nemzeti Oltóanyaggyárat, és kifejezetten a Covid elleni oltóanyag gyártására Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyárat hoznak létre, utóbbiban a Debreceni Egyetem (DE) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ együttműködésében fejlesztés alatt álló oltóanyagot gyártják majd.

A beruházások teljes költsége várhatóan 55 milliárd forint lesz, ebből a koronavírus oltóanyaggyár mintegy 6,7-7 milliárdba kerül.

Mit nekünk költségek?

Miközben várhatóan a koronavírus-járvány 2022-re visszaszorul a világban, remélhetőleg év végéig szinte minden magyar állampolgár be lesz oltva.

Tehát nekünk 7 milliárdért lesz egy speciális, kulcsrakész, nulla kilométeres koronavírus oltóanyaggyárunk.

Ennyiért töménytelen adag vakcinát lehetne vásárolni. Szóval ott áll majd a délibábos Hortobágyon a Nemzeti Oltóanyaggyár csekély hét milliárdból és még egy fia “Magyar Vakcina” nem jött ki belőle…

Csak nehogy úgy járjunk vele, mint a Magyar Naranccsal!

Forrás: Dehir.hu/MTI

 

élőlánc

 

élőlánc

Egy hozzászólás itt: “A Magyar Vakcinát Debrecenben gyártják majd, felépül a Nemzeti Oltóanyaggyár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük