A magyarok kétharmada várja a magyar eurót

A magyarok kétharmada támogatja az mihamarabbi euróbevezetés és a forint lecserélésének ötletét – derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. A pénzcserének azonban egyelőre kicsi a realitása.

Meglepő eredmény

A magyarok jelentős többsége (gyakorlatilag a kétharmada) támogatja a minél gyorsabb magyarországi euróbevezetés és a forint lecserélésének ötletét. Arra a kérdésre ugyanis, hogy

Te támogatnád, hogy az eurót vezessék be minél hamarabb a forint helyett?

a teljes népesség 65 százaléka válaszolt igennel, míg a nemek aránya csupán 35 százalék lett.

Az euró magyarországi bevezetése örökzöld téma, amely mostanában nem tűnik túl izgalmasnak – ezért is meglepő, hogy a negyedik Orbán-kormány és az MNB álláspontjával szemben a mostani felmérés alapján a magyarok kétharmada a mihamarabbi áttérés mellett van.

Ne feledjük!

Az uniós csatlakozási szerződésből következik, hogy idővel minden tagállamnak be kell vezetnie az egységes európai valutát – az Egyesült Királyság és Dánia kivételével, amelyek a maastrichti szerződés keretében a kívülmaradás lehetőségét választották. Azokat a tagállamokat, amelyek még nem teljesítették az euró bevezetéséhez szükséges feltételeket, az Európai Központi Bank (ECB) “eltéréssel rendelkező tagállamoknak” nevezi: ide hét tagállam tartozik: Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Svédország (a svédek szándékosan nem teljesítik a csatlakozás egyik formális feltételét annak érdekében, hogy ne legyenek kötelezhetők a csatlakozásra, mivel a lakosság népszavazáson az ellen foglalt állást).

A témában

Tianon

2 hozzászólás

  • Avatar
    2020.06.03 - 20:09
    Közvetlen hivatkozás

    Emberek. Gondolkodtok egyáltalán? 350 forint lesz 1 euró. Ez is csak a gazdagoknak lesz jó. Gyurcsány idejében 240-260 forint volt az euró árfolyama. Tényleg jobban élünk? ÉBRESZTŐ

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük