A magyarok vétózták meg, hogy az EU figyelmeztesse a törököket Szíria miatt

A német Spiegel szerint Magyarország meg akarta vétózni, hogy az Európa Unió figyelmeztesse Recep Tayyip Erdoğan török elnököt és kormányát a szíriai invázió következményei miatt. A közös deklaráció végül megszületett este fél nyolc előtt – írta az index.

Magyar vétó

Az Eurológus úgy értesült, hogy Magyarország vétózott reggel, de a nap folyamán voltak további megbeszélések, és miután a helyzet súlyosabb lett, megszületett a közös deklaráció, amit nemrég egyhangúlag elfogadtak.

A lap több diplomáciai forrásra hivatkozva azt írja, hogy a közös a dokumentum szerda reggelre készen állt, ekkor azonban érkezett a magyar vétó. Úgy tudják, Magyarország eredetileg szerette volna, hogy halasszák a figyelmeztetést, aztán jött a vétó, az egyetlen EU-s országként.

A Spiegel szerint a magyar fél nem indokolta meg a vétót, pedig több ország is magyarázatot várt tőle, de aztán délután elkezdődött az invázió.  A cikkben megszólaltatták Jean Asselbornot, Luxemburg külügyminiszterét, aki azt mondta, hogy nem lehet tartani azt a helyzetet, hogy
“Magyarország minden egyes alkalommal blokkolja az Európai Uniót”.

2 hozzászólás

  • Avatar
    2019.10.10 - 07:42
    Közvetlen hivatkozás

    Nem a magyarok, hanem a fidesz képviselői! Nem ugyan az! A DK a Momentum és az MSZP képviselői nem hiszem, hogy támogatták volna ebben a kérdésben Orbánt!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük