Megy a Magyarország-Uruguay meccsre? Tudta, hogy nincs parkoló?

Ha eddig nem váltott jegyet, már nemigen tudja megtenni, hiszen a Puskás Ferenc Stadion nyitó meccsére, a Magyarország-Uruguay mérkőzésre múlt hónapban elfogytak a jegyek. De azt tudja, hogy ha autóval érkezik, feltehetően nem jut majd be a vágyott mérkőzésre?

A jegyeladások alapján várt 68 ezer néző nem kapott információt

arról, hogy a stadion mellett csekély a parkolóhelyek száma, ezért nem érdemes autóval megközelíteni a helyszínt, és arról sem, hogy a gépkocsik helyett milyen tömegközlekedési eszközök és milyen útvonalak használatát ajánlják.

A november 15-i meccs előtt kedden Horváth Csaba zuglói polgármester hívta fel a figyelmet a várható közlekedési káoszra.

Horváth szerint már a stadion kivitelezése idején jelezték a beruházónak, hogy a létesítmény nagyságához és várható látogatottságához képest nagyon kevés parkoló épült:

ez egy 500 férőhelyes „VIP-parkoló” a 68 ezres nézőszámra.

Metró, busz, villamos….

A polgármester azt kéri, hogy mindenki kizárólag közösségi közlekedéssel érkezzen a megnyitóra, illetve az azt követő mérkőzésre, mert a stadion környéke péntek 15 órától éjfélig hermetikusan le lesz zárva. Ez azt jelenti, hogy még az ott lakók sem tudnak majd ki- vagy behajtani a lezárt területre – olvasható a zuglo.hu-n

A 68 ezres nézősereg oda- és visszaszállítását a BKV sűrített járatokkal fogja biztosítani

A polgármester tájékoztatása szerint a Kerepesi út – Dózsa György út – Thököly út – Hungária körút által határolt területen belül a gyalogos forgalmat nem gátolják majd, a nézőknek mindössze az ilyenkor szokásos biztonsági ellenőrzésekre kell majd számítaniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük