A mai napra rendelt Fidesz-bukta – kamu levelet hazudott a propagandagépezet

Kedden indított újabb támadást a kormányzati kommunikáció a Helsinki Bizottság ellen: Tuzson Bence államtitkár sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hiába kérik, nem fogják kiadni a Helsinki Bizottságnak az üres állami tulajdonú lakások listáját, mert oda a civil szervezet nyilván migránsokat telepítene be.

Nem ők kérték! Önök kérték?

A Helsinki Bizottság közleményben jelentette be a sajtótájékoztató meghirdetésére reagálva, hogy nem is kértek ilyen adatokat a kormánytól.

Tuzson nem adta meg magát az igazságnak

Tuzson ennek ellenére megtartotta a sajtótájékoztatóját, ahol elmondta, hogy a fővárosi, üresen álló állami tulajdonú ingatlanok tárgyában fordult közérdekű adatigényléssel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz egy, a helsinki Bizottsággal kapcsolatban lévő ügyvéd. Majd hozzátette, hogy a kormány szerint a Soros-szervezetek az ellenzék győzelmében reménykedve már a kötelező betelepítéssel érkező migránsoknak keresnek lakóhelyet.

A levelet kitették a kormány Facebook-oldalára is, ott viszont ráismert feladója, Kárpáti József ügyvéd is, aki kommentben ezt írta:

Az adatigénylést én kértem egyéni ügyvédként, megjegyzem, a Nemzeti Vagyonkezelőtől, nem a Kormánytól. Egy öröklési ügyben szeretném felkutatni egy ügyfelem 2017-ben elhunyt rokona után fellelhető ingatlanvagyont. Az ügyfelem nem migráns. A levelet hozzájárulásom nélkül, a céljától eltérően használták fel.

Azaz adatigénylésének semmiféle köze nem volt bármiféle migránsbetelepítési kísérlethez vagy hasonlóhoz.

Hoppá!

Kárpáti József a 444-nek elmondta, hogy egy kolléganőjével beszélgetett, és ekkor villant be a számára, hogy lehet, az ő leveléről van szó. A hírt már hallotta korábban is, de nem kapcsolta össze a levéllel, mert olyan abszurdnak tűnt. De megnézte Facebookon, és valóban látta, hogy az ő leveléről van szó. Kárpáti úr a levelet a Nemzeti Vagyonkezelőnek küldte, és nem járult hozzá, hogy továbbítsák a kormánynak, az adatvédelmi hatósághoz, illetve a Magyar Ügyvédi Kamarához fordul, és bejelenti a visszaélést.

(forrás: 444.hu)

Fidesz: Halász János saját nevében Soros-szervezetezte a Helsinki Bizottságot

Kiűzné a Fidesz a jogvédő szervezeteket a bíróságokról

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük