A Mandiner kérdez, a Mazsihisz válaszol, de nem a “szájíz szerint”(?) – ergo nem közlik!

Azt gondolná az ember, ha egy portál kérdéssel keres meg valakit, akkor kíváncsi egy adott ügyben a véleményére. Vagy csak akkor, ha a válasz egybecseng a megírásra szánttal?

A Mandiner kérdez….

A Mandiner kérdésekkel kereste meg a Mazsihiszt Bíró László jobbikos képviselő antiszemita kijelentései ügyében, akit az ellenzék közös jelöltjeként akartak indítani Borsod-Abaúj Zemplén megyében az időközi választásokon. A kormánypárt számára nagy a tét, ugyanis e mandátum nélkül nincs a Fidesz-KDNP-nek kétharmados többsége a Parlamentben – írta az akibic.hu.

A Mandiner arra volt kíváncsi, mit gondol a zsidó egyház arról,

hogy Bíró László Budapestet Judapestnek nevezte, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak”, megfontolnák-e az ellenzéki pártok helyében a jelölt leváltását.

Korábban ugyanis Bíró így fogalmazott:

„A kutyám majd megveszik amikor a »tetűcsúzdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet”

– ezzel arra utalt, hogy lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó turisták látogatják a környékbeli szállodákat.

A válasz kicsit komplexebbre sikeredett

A Mazsihisz a következő választ adta a Mandiner kérdésére, amelyet azóta a portál sehol sem közölt:

“A Mazsihisz minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond.

Ha Bíró László ilyen kijelentéseket tett, akkor természetesen az ő kijelentéseit is. Ahogy a frissen kitüntetett Raffay Ernő történész hosszú, nyílt zsidózását is, amely egy most előkerült felvételen hallható.

Minden pártpolitikai különbségtétel nélkül ítéljük el mindkét közéleti szereplő antiszemita megnyilvánulásait, részrehajlás nélkül. Ez így volt és így is marad. Nincs kettős mérce.”

Háttér….

Raffay több „előadása” is olyan volt az elmúlt években, mintha a Numerus clausus melletti korabeli konzultációs fórumot tartott volna, aktualizálva a jelenlegi migránsellenes propagandával. Ez itt például egy 2015 novemberi, tetszés szerint bele lehet tekerni, szinte biztosan a migráns zsidókról lesz szó.

Gulyás Gergelynek van magyarázata…., miért erre ne lenne?

„Raffay Ernő elismert történész. Nem kell egy történésznek minden mondatával feltétlenül azonosulni ahhoz, hogy egy életműre azt tudjuk mondani, hogy kitüntetést érdemel”

– közölte a portál kérdésére a Kormányinfón Gulyás Gergely. Arra a kérdésre, hogy nem vizsgálták-e Raffay antiszemita kijelentéseit, és mennyire férnek bele a kormány antiszemitizmus ellen meghirdetett zéró toleranciájába az ilyen típusú kijelentések. A miniszter ezt válaszolta:

„Nem szeretnénk oda eljutni, ahova az egyébként Amerikából importált mozgalmak, amik Churchill-szobrokat döntenek most le. Mert Churchilltől sokkal durvább antiszemita szövegeket tudna ön idézni, ha éppen azt idézte volna”.

lapzsemle

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük