BulvárKiemelt hírek

A manóba! Orbán nem megy a magyar meccsre Münchenbe! (?), avagy a meghekkelt utazás – Frissítve!

kötcse

Alighanem megtörtént az a csúfság, hogy Orbán Viktor nem mer elmenni egy focimeccsre. Vannak ugyanis arénák, ilyen a müncheni Allianz Aréna, ahol még Őt, a “foci maga által felkent pápáját” sem látják szívesen. Az elutasítás természetesen nem a focitámogatónak, hanem az illiberális kormányfőnek szól. Orbán tudja, hogy az aréna ugyan nem lesz szivárványszínű, de az ottlévők jelentős részének a lelke igen és mint már oly sokszor, most sem akar szembesülni a valósággal.

Lemondta szerdai müncheni útját a magyar miniszterelnök – írja a T-online.de a DPA német hírügynökségre hivatkozva. Kerítésen belül még nem tették publikussá a dolgot, ami lássuk be, ismerve a miniszterelnök foci-őrületét finoman szólva is furi.

Orbán Viktor azért utazott volna a bajor fővárosba, mert este kilenctől az ottani Allianz Arénában mérkőzik egymással a magyar és a német futballválogatott az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

A lemondás okáról egyelőre nem érkezett hivatalos információ

Esetleg Szijjártó megnyilatkozását restelli? Nem lenne rá jellemző!

Orbán eddig a magyarok mindkét meccsén ott volt a Puskás Arénában. A cikkben emlékeztetnek: az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden hivatalosan is jelezte, hogy nem engedélyezi szivárványszínűre kivilágítani az Allianz Arénát a német-magyar idejére. Ezt egy petíció nyomán hivatalosan kérvényezte a város polgármestere, tiltakozásul a múlt héten Magyarországon elfogadott, homofób kitételeket is tartalmazó úgynevezett pedofiltörvény ellen.

Az UEFA azzal utasította el a kezdeményezést, hogy azzal a meccs politikai kontextusba kerülne.

Die Welt

Eredetileg úgy volt….. Német sajtóértesülés szerint Orbán Viktor ott lesz a ma esti meccsen. Magángépe délután fél 6-kor száll le Münchenben, az éjszakát a Bayerischer Hof szállodában tölti, majd holnap tér haza. Merkel viszont csak televízión keresztül követi a küzdelmet – jelentette be a szóvivője.

UPDATE: a német sajtóügynökség információja szerint a magyar miniszterelnök lemondta a müncheni utat. Hivatalos közlés korábban sem volt a vizitről, de vélhetőleg Orbán Viktor végül nem akart az Allianz Aréna letiltott szivárványszínű díszkivilágítása miatti felzúdulás középpontjába kerülni.

Orbán-durci?

Az UEFA döntését kritizálta többek között az FC Barcelona. Más német városokban pedig jelezték, hogy az ottani stadionokat igenis szivárványosra világítják ki. Eközben Magyarországon több sportlétesítményt nemzeti színű fényfestéssel láttak el, köztük a Ferencváros stadionját, a Groupama Arénát.

Orbán esetleges távolmaradásáról megkérdezzük sajtófőnökét, Havasi Bertalant. Ha válaszol, frissítjük cikkünket – írta a HVG. Ezt tesszük mi is!

Kapcsolódó

Frissítés!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ezt sikerült kitalálni:

A miniszterelnök Brüsszelbe utazik az EU csúcsra, onnan szurkol a magyar válogatottnak.

 

About Author

Szólj hozzá!