A manóba! “Posztbolsevista puccskísérlet” Szombathelyen? 0 205

puskastivadar

Szombathelyen, a várost vezető grémium közgyűlésén a többségbe kerülő baloldal úgy döntött, visszahívja a fideszes-delegáltakat az önkormányzati cégektől. Az eddig regnálók értetlenül álltak az eset előtt, nekik “odafönt” Orbánék nem ezt ígérték.

Előzmény

Az elmúlt hetekben két politikailag fontos történést láthattunk Vas megye székhelyén. Először is az ellenzéki pártoknak sikerült megállapodást kötni arról, hogy közösen indulnak az októberi önkormányzati választáson. Megalakult az Éljen Szombathely Egyesület vezette választási szövetség, amelynek tagja az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a V, mint Vas Egyesület.

A szerdai közgyűlési ülésen kiderült, hogy kiválóan működik az új többség, egy érdekes ügyrendi javaslat nyomán:


A lényege, hogy a közgyűlés minden hónap utolsó csütörtökén ülésezzen, kivéve a nyári hónapokat és decembert. Puskás azt mondja, a törvény szerint a polgármester határozza meg a napirendi pontokat, ezt akarják most korlátozni, ezt így nem lehet. Horváth Attila szerint ez a szabály nem a közgyűlés gyakoriságára vonatkozik.

Megerősítették az eredeti javaslatot. (nyugat.hu a helyszínről)


Az egész ülés jellemzője a személyeskedés, a kommunistázás, illetve migránsozás volt

Mindezekért elsősorban a többségét vesztett Fidesz polgármesterét terheli a legnagyobb felelősség:

Puskás megint posztbolsevik puccsot emleget, lehet, hogy többen vannak, de ez nem a város véleményét tartalmazza. Kijelenti, korán kezdődött a kampány, szeretné, ha a város ezt nem sínylené meg, de jelenleg nem csak azzal foglalkoznak a képviselők, ami a város érdekében szükséges….

Horváth Attila (baloldal) kijelenti, nagyon kemény szavak, hogy ez nem a város véleménye. Ipkovich György nem kérdőjelezte meg a városlakók döntéseit, amikor elveszítette a hatalmat. Ősszel majd ítéletet mondanak a választók. Januárban Puskás politikai cirkusznak, semmirevaló dolognak nevezte a rabszolgatörvény bojkottját, de másnap emiatt nevezte árulónak az alpolgármesterét. Kijelenti, Puskás egy politikai bolhacirkusz miatt veszítette el a többséget, és azóta migránsoznak, bevándorláspártiznak, szivárványkoalícióznak.

Ami jelenleg Szombathelyen történik, az több dolgot is példáz, de a legfontosabb talán az, hogy a Fidesz megbuktatására több út is van, nemcsak a hódmezővásárhelyi. Ez pedig azért fontos, mert így bizonyossá vált, hogy a Fidesz legyőzése nem véletlen, hanem kitartó közös munka eredménye lehet.

A Jobbik nem csatlakozott a szövetséghez, de a megállapodás szerint nem indít ellenjelöltet. A bejelentett képviselőjelöltek között pedig találni egykori jobbikos képviselőt. A szövetség már meg is nevezte a polgármesterjelöltjét: az MSZP-s Nemény Andrást, aki most a közgyűlésben az Éljen Szombathely frakció vezetője. Az erőviszonyok úgy festettek, hogy a Fidesz–KDNP-nek és az ellenzékieknek is 10 képviselőjük van a közgyűlésben, a mérleg nyelve pedig Molnár Miklós, aki a Pro Savaria Egyesület színeiben került be a testületbe 2014-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Ifj. Horn Gyula: Deutsch Tamásnak még egy lábjegyzet sem jut a történelemkönyvekben

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, amelyben a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch …

orban

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A miniszterelnök is kiveszi részét a véghajrából, szerdán Budapesten, a Belvárosi Polgári Szalonba …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Vasárnap tartják az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényt az eltűnt gyermekekért. Jótékonysági koncertekkel, …

parancs

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Ahogy közeleg a választás napja, úgy gorombul be a kormánypárti különítmény, amit nem …

Pin It on Pinterest