Sorting by

×

A manuálterápia lehetséges gyógyhatásairól bővebben

A manuálterápia egy rendkívül komplex, holisztikus szemléleten alapuló módszer, amelyet kizárólag orvosi vagy gyógytornász diplomával rendelkező szakemberek végezhetnek. Eredményessége abban rejlik, hogy egyaránt alkalmazza az ősi bevált fogásokon alapuló technikákat és a modern tudományos metódusokat is. De vajon miben segíthet nekünk pontosan ez a terápia?

A régi és az új módszerek hatékony fúziója

Egy manuálterapeuta egyszerre használja a régi csontkovács módszereket és a modern fiziológiás megoldásokat. Ezért egyszerre rakja helyre az elmozdult ízületeket és csontokat különféle nyomások, valamint terhelés segítségével. Ahol viszont szükséges ott masszírozással és nyújtással, valamint speciális kimozgatásokkal kezel.

Megszünteti a tartósan fennálló mozgásszervi problémákat

Manapság gyakori, hogy az életmódunkkal kapcsolatosan különféle fájdalmakkal járó hát- , gerinc- , nyak- vagy derékproblémák elszenvedői leszünk. Ezeket okozhatja a stressz, az ülőmunka, vagy akár a tartós állás, illetve az intenzív fizikai terhelés is. Ezek olyan terhelést róhatnak vázrendszerünkre, ami később akár a végtagjainkra is kihat. A mozgástartomány beszűkülése, izom letapadások, ízületi elnyomódások és idegbecsípődések lehetnek a következményei, amelyek idővel tartós fájdalmat okozhatnak. Ha nem kezeljük őket időben, akkor pedig akár olyan betegségeket is előidézhetnek, mint a sérv, lumbágó vagy az isiász. A manuálterápia többek között hozzájárulhat az ízületek egészséges funkciójának a visszanyeréséhez. Mivel az emberek jelentős részére jellemzőek a fenti munkavégzési formák, ezért a manuálterápia mindenki számára ajánlott.

Akár az évek óta fennálló idegbecsípődéseket is megszünteti

A derék és az ágyék a leginkább érintett területek amennyiben mozgásszervi problémákról van szó. Egyrészt a mélyizmok gyengesége vagy a folyamatos terhelés és a hibás tartás olyan idegi csípődéseket okozhatnak, amelyeket mi magunk szinte egyáltalán nem tudunk kimozgatni. A manuálterápiát viszont mindig alapos kivizsgálás előzi meg, enélkül a szakember nem is végzi el a kezelést. Viszont pontosan ez a garancia arra, hogy célzottan olyan fogásokkal és mozdulatokkal kezelje a becsípődést, amivel tartósan helyreállítja az egészséget. Ezt elérheti csontkovácsok által használt módszerrel vagy gyógytornász megoldásokkal is. A terápia előnye abban rejlik, hogy több módszert is alkalmazhat a probléma kezelésére.

A gerincferdülést és a rossz tartás helyreállítása

Csontjaink és ízületeink a hibás tartás és a folyamatos terhelés, de akár baleset következtében is elmozdulhatnak. Ez tartósan akár gerincferdülést is okozhat, ami nem is feltétlen észlelhető jó ideig – legalábbis a laikusok számára. Egy szakember viszont azonnal képes lehet beazonosítani az ilyen jellegű problémát. Egy ilyen minimális elmozdulás viszont nem csak rossz tartást, de tartós fájdalmakat is előidézhet. A manuálterápia viszont speciális módon rakja helyre a csontokat és az ízületeket, méghozzá gyorsan, fájdalommentesen. Mi magunk nem is vennénk észre, hogy csontvázunk szerkezetében micsoda eltérések lehetnek ezen elmozdulások miatt. Viszont már az első kezelés után érzékelhetjük a különbséget. Sok páciens már az első terápia után sokkal egyenesebb háttal, könnyedebb mozgással és jelentősen felfrissülve távozik a rendelőből. Ebből adódóan a jól látható gerincferdüléseket és a púpos hátat is képes a terápia akár teljesen eltüntetni.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.