Közlekedési kisokost adott ki a MÁV és a Volánbusz az ünnepekre

A karácsonyi és az év végi ünnepekhez igazodik a vonatok és buszok közlekedési rendje – közölte hétfőn a MÁV és a Volánbusz. A közlekedési cégek most is hangsúlyozzák: aki tudja, váltsa meg előre a menetjegyét.

A MÁV szerint a vonatok

 • 23-án a pénteki,
 • 24-én a szombati,
 • 25-én és 26-án az ünnepnapi,
 • 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

December 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi vonatmenetrend érvényes.

A MÁV azt javasolja, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében az utasok elővételben váltsák meg a menetjegyeket és helyjegyeket. Ehhez használhatják a jegyértékesítő automatákat vagy igénybe vehetik a szintén kedvezményt biztosító online jegyvásárlást.

A két ünnep között munkanapokon

a fővárosi elővárosi forgalomban a megszokotthoz képest kevesebb vonat indul, mert a korábbi évek tapasztalatai alapján az utasok száma jelentősen csökken ilyenkor – olvasható a MÁV közleményében. A tájékoztatóban arról is írnak, hogy a

 • december 28-tól 31-ig a Budapest–Győr, a Tatabánya–Oroszlány, a Budapest–Pusztaszabolcs és a Budapest–Veresegyház–Vác vasútvonalakon hétvégi menetrend szerint járnak a vonatok.
 • A Budapest–Esztergom vasútvonalon is hétvégi menetrend szerint járnak a vonatok lesz érvényben, de két hajnali vonat ezekben a napokban nem közlekedik, a Nyugati pályaudvarról 2:25-kor és az Esztergomból 4:53-kor induló.
 • Ugyancsak a jövő héten hétfőtől csütörtökig a szokásos munkanapi rendtől eltérően ritkábban közlekednek a budapesti elővárosi járatok a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Cegléd–Szolnok, a Budapest–Újszász–Szolnok, valamint a reggeli időszakban a Budapest–Lajosmizse és a Budapest–Kunszentmiklós-Tass vonalakon.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik.

 • 22-én és 23-án a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.
 • 24-én, szenteste napján a szabadnapi menetrendnek megfelelően, a megszokottnál ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok.
 • 25-én és 26-án, karácsonykor a munkaszüneti napok beosztása szerint indulnak a járatok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban.
 • 27-én, vasárnap munkaszüneti napnak megfelelően, míg 28. és 31. között a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei.
 • Január 1-jén, újévkor munkaszüneti napnak megfelelő menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka és újév hajnalán egyes járatok nem vagy korlátozásokkal közlekednek.

A Volánbusz szerint január 2-án a szabadnapoknak megfelelő, míg 3-án, vasárnap a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek járataik. Január 4-én, hétfőn már a megszokottak szerint, a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak. Egyes településeken a helyi járatok azonban még a fentiektől eltérően közlekedhetnek.

szenteste

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük