A Mazsihisz felhívása: a zsidó honfitársak “kerüljék” a Hatvannégy Vármegye Trianon-felvonulásának útvonalát!

Az alábbi, eddig példátlan tartalmú felhívást tette közzé a Mazsihisz, a legnagyobb magyar zsidó szervezet biztonsági szolgálata.

Hol élünk? Ostoba a kérdés: Magyarországon!

Úgy tűnik, a Mazsihisz és biztonsági szolgálata nem bízik Orbán sokat hangoztatott szavaiban, amiben istenbizonyra megígérte, hogy a magyar zsidóknak nincs mitől félniük.

Ne menj arra…!

“2020. június 05-én 19.30 órakor a Hatvanégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében megrendezésre kerül idén is a Trianon Felvonulás Budapesten. A rendezvényhez csatlakozott a Mi Hazánk és a Betyársereg is.

A Hősök teréről induló felvonulás az Andrássy út-József Attila utca-Sas utca-Szabadság tér útvonalon halad végig.

A felvonulás útvonala zsidó közösségi intézmények közelében halad el.

Bár a rendezvény célja deklaráltan nem a zsidóság ellen irányul, azonban a szervezők, résztvevők, szimpatizánsok ismert nézetei a zsidósággal kapcsolatban legtöbbször negatívak, és emellett a szélsőjobboldali retorika gyakran a zsidókat okolja Trianonért.

A fenti tényekre tekintettel,

valamint, az elmúlt hónapokban felgyűlt feszültség, a megemlékezés céljának „érzékenysége”, az „arctalan tömeg” adta anonimitás (a rendezvényen a vírus-helyzet miatt kötelező a maszk, sál használata) hátterén kialakult biztonsági kockázat miatt a MAZSIHISZ Biztonsági Szolgálata javasolja a közösség tagjainak a rendezvény:

  • helyszínének
  • útvonalának lehetőség szerinti elkerülését.”

nyílit levelet

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük