A Mazsihisz levélben hálálkodott Orbán Viktornak – egyelőre Havasi „bemondása” alapján

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tudatta az MTI-n keresztül, hogy Heisler András,a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke levélben hálálkodott Orbán Viktornak a Maccabi Játékok megrendezése okán.

Elhisszük bemondásra….

A hálalevélnek nyomára még nem akadtunk, sem a Mazsihisz honlapján, sem a közösségi oldalakon, így nincs más hátra: idézzük a sajtófőnököt.

„megcsináltuk azt, amit a magyar kormány támogatása nélkül soha nem tudtunk volna megtenni. Megrendeztük a 15. Európai Maccabi Játékokat”.

Úgy fogalmazott:

„Európa legnagyobb tömegsport rendezvényén vagyunk túl, s mindnyájan büszkék lehetünk erre – miniszterelnöktől, sportolóinkon keresztül, önkénteseinkig”.

Külön kiemelte a rendezvény biztonságát, a Ludovika Campus XXI. századi komfortját, a rendelkezésre bocsátott források erejét és a budapesti polgárok türelmét.

Heisler András szerint láthatóvá vált, hogy a sport képes olyan közösségi élményt nyújtani, ami

„segítség lehet a történelem során többször derékba tört magyarországi zsidóság jövőjének építésében”.

Hozzátette:

a zsidó sportközpont megvalósításában szeretnének a kormány partnere lenni.

Mint írta: vendégül láttak 2300 zsidó sportolót, akik több mint húsz sportágban versenyeztek. A magyar zsidó sportolók összesen 49 aranyérmet szereztek, ami – mint írta – a

„minden idők legsikeresebb Európai Maccabi Játékok”

-nak mondott versenyén minden idők legsikeresebb magyar szereplését jelentette. A Mazsihisz elnöke is megnyerte a Maccabi VAC csapat tagjaként az 1500 méteres férfi szenior gyorsúszást.

„Büszkék vagyunk erre”

– jelentette ki Heisler András, aki a Mazsihisz nevében megköszönte a kormány partnerségét és támogatását.

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük